TORNAR

Capellades i Canigat engeguen la col·laboració per controlar les colònies de gats

L’associació treballa en l’esterilització dels gats ferals per evitar la superpoblació

societat
Dijous, 22 octubre 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La setmana passada tenia lloc una trobada entre tècnics, responsables polítics i les representants de Canigat a Capellades, per valorar l'estat de les colònies ja detectades i de les noves que han sortit en aquests mesos de menys treball. Canigat és una associació sense ànim de lucre, formada per diferents persones que, de manera voluntària, s'encarreguen de fer seguiment dels gats que viuen al carrer.

Aquestes setmanes, després de diverses reunions, s'ha iniciat la col·laboració entre l'Associació Canigat i l'Ajuntament de Capellades per la gestió de les colònies de gats ferals de la vila. Ja feia temps que es duia a terme aquesta tasca al municipi, però havia sigut insuficient. A més, l'aturada per la pandèmia va generar un retrocés que va fer molt visible el tema dels gats. El procediment que de manera habitual segueix l'associació per gestionar les colònies és detectar on són, alimentar els animals amb menjar específic, comprovar si necessiten atenció veterinària, i treballar conjuntament amb voluntaris de la zona que se'n puguin fer càrrec de manera regular.

Aquests gats també s'esterilitzen mitjançant el mètode CER (Captura, Esterilització i Retorn) per evitar-ne la superpoblació i els efectes negatius que això pot generar. D'ara endavant, se seguirà treballant conjuntament i fent les gestions necessàries, per poder explicar més endavant els resultats. També es publicarà un resum imprès amb tota aquesta informació que anirem donant. La implicació dels veïns de la vila compromesos amb el benestar animal serà necessària per poder seguir regularment amb aquest treball voluntari, en col·laboració amb l'associació i l'Ajuntament, evitant així que aquest pugui ser un problema i per millorar entre tots la qualitat de vida d'aquests animals que viuen en els nostres carrers.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.