TORNAR
PUBLICITAT

Capellades cedeix la potestat sancionadora en matèria de residus al Consell

Els diners que es recaptin es revertiran a campanyes informatives sobre aquesta matèria

societat
Divendres, 9 novembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En el marc de la integració dels serveis de recollida de residus en el nou sistema del Consell Comarcal, l'Ajuntament de Capellades cedeix la potestat de sancions també a aquest ens. El darrer ple capelladí també va aprovar l'entrada a l'aliança Educació 360.

En el darrer ple de Capellades, l'Ajuntament va votar la delegació a favor del Consell Comarcal de l'Anoia de les competències municipals per sancionar les infraccions que es produeixin en matèria de residus. L'alcalde, Aleix Auber, va explicar que prèviament, ja fa uns mesos, s'havia cedit la gestió dels residus al mateix Consell i que ara es cedia la potestat sancionadora. A més a més va afegir que s'havia establert que "els diners que es recullin d'aquestes sancions es destinaran a campanyes informatives sobre aquesta matèria".

El govern va trobar la complicitat de l'oposició en la majoria de puntsEls 13 regidors van votar per unanimitat aquest punt i el següent, l'adhesió de l'Ajuntament a l'ordenança reguladora de la gestió dels residus municipals del Consell Comarcal. En el mateix ple, es va aprovar l'extinció d'una plaça del cos de vigilants per traspàs del seu titular –Toni Miquel Oliva- el passat 4 d'octubre, tal com és costum en aquests casos. Després de donar compte dels darrers decrets aprovats es va continuar amb la creació , per unanimitat, del lloc de treball de caporal de la Policia Local de Capellades, amb les funcions exigides per la llei establerta, modificant la relació de llocs de treball i dotant-la plaça dels recursos econòmics necessaris. En aquest punt l'alcalde, Aleix Auber, va explicar que "la creació d'aquesta plaça era necessària per guanyar en la qualitat del servei i en la seva flexibilitat, fins i tot en períodes on el cap de policia no hi sigui per motius laborals o vacacionals, es podria comptar amb un figura del mateix rang".

Adhesió a l'aliança Educació 360

Els edils també van aprovar l'adhesió a l'aliança Educació 360. Tal com va explicar la regidora de l'àrea, Susana Moreno, "aquesta és una iniciativa impulsada des de 30 institucions públiques que té per objectiu posar en relleu l'àmbit no formal i de lleure, on sovint es fan més paleses les desigualtats. Un espai que s'ha treballat a Capellades des de diverses instàncies".

Finalment, es va passar a l'aprovació de l'expedient de contractació, mitjançant procediment obert, del servei d'assistència tècnica informàtica de la gestió i manteniment dels sistemes informàtics i de comunicacions, software i hardware, de l'Ajuntament de Capellades i l'Escola Bressol Vailets, convocant la seva licitació. El regidor Jaume Solé va explicar com "la nova llei de contractació ens obliga a posar els contractes i subministres de tercers al dia. Hem fet el de la Deixalleria, el de la gestoria i al febrer ens venç el de la fotocopiadora, entre d'altres. Això són recursos tècnics i també polítics, però els assumim. Avui, resumint, aprovem un suport global a l'administració electrònica. No és només un assessorament informàtic ja que l'administració electrònica és un recurs que la nostra administració ha de prendre, sí o sí. Valorarem no només la millor oferta econòmica sinó també valors tècnics, socials de qualitat i el pla de treball que se'ns presenti".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.