TORNAR
PUBLICITAT

Capellades disposarà d'un informe sobre com afrontar la problemàtica dels mosquits

L’estudi el finança el Servei de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona

societat
Divendres, 3 maig 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'Ajuntament de Capellades, en col·laboració amb tècnics del Consell Comarcal de la veïna comarca del Baix Llobregat, elabora un estudi per analitzar la problemàtica dels mosquits al municipi. L'informe oferirà un ventall de mesures aplicables per paliar els efectes que provoquen aquests insectes.

L'estudi el desenvolupa el personal tècnic del Servei de Control de Mosquits del Consell Comarcal del Baix Llobregat. Ara, després d'una entrevista inicial amb la regidoria de Salut de l'Ajuntament de Capellades, es fan visites de camp, tant a les zones urbanes com periurbanes, rurals i naturals, per tal de valorar la presència de mosquits, els seus focus de cria i/o llocs que reuneixin les condicions per ser-ho. Els mosquits requereixen aigua estancada durant més d'una setmana que sigui accessible, per a criar-hi les seves larves i "completar el seu cicle vital gràcies a la sang dels veïns més propers".

El document que se'n farà farà constar les mesures aplicables als diferents punts detectats, des de l‘òptica del control integrat, que inclou les modificacions físiques del medi, les accions culturals, la lluita biològica i el control químic; buscant la màxima eficàcia amb un efecte mínim sobre el medi ambient.

El consistori disposarà amb el document d'una eina per prevenir i actuar contra els mosquits en l'àmbit públic (carrers, equipaments, i altres espais públics). Aquest estudi està finançat pel Servei de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, que té entre els seus objectius prestar suport tècnic en l'àmbit del control de plagues als municipis que ho sol·liciten. La diagnosi l'elabora el Servei de Control de Mosquits, una entitat de referència en l'àmbit del control de plagues i una experiència de 36 anys en els mosquits, a través d'un Conveni específic amb la Diputació.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.