TORNAR

Castells anuncia la prórroga del pagament de l'impost de circulació

El batlle confirma l’arribada de les 4.000 mascaretes a Igualada

societat
Dimarts, 24 març 2020. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

A més de la prórroga d'aquest impost, que s'havia de cobrar les properes setmanes, l'Ajuntament referma que ampliarà els terminis d'altres quotes de serveis municipals. El batlle Marc Castells llança un missatge a la població de tranquil·litat 

PUBLICITAT

L'Ajuntament d'Igualada exposava aquest migdia algunes de les mesures que es confirmen per alleugerir l'impacte a les butxaques dels ciutadans del COVID19. En primer lloc, es ampliar els terminis de pagament d'aquelles liquidacions "iniciades prèviament a la declaració de l'estat d'alarma, així com tots els ajornaments i fraccionaments que havien estat concedits". També s'ha prorrogat fins al juny el pagament de l'impost de circulació de vehicles, l'únic tribut municipal en curs actualment.

Castells, al costat de Xavier Vives, de disseny=igualadaSe suspèn l'emissió de rebuts pel cobrament de les quotes corresponents als serveis que no s'hagin pogut prestar, amb motiu del confinament. Això afecta serveis com els esportius, l'Escola de Música, l'Escola d'Art, els centres cívics, les llars d'infants, entre d'altres. Una altra mesura comporta la reducció de la taxa d'escombraries comercials per
aquells establiments que han hagut d'interrompre la seva activitat. També s'ajustaran les liquidacions de la taxa per ocupació de la via pública amb taules i cadires i en
relació al mercat no sedentari, en proporció al temps confinament.

L'Ajuntament reduirà els terminis de previsió de pagament de les factures dels seus proveïdors a 30 dies. Castells avança que "s'adoptaran, prèvies les corresponents resolucions, totes aquelles mesures en matèria tributària, que siguin necessàries per a pal·liar els efectes de la situació d'alarma que estem vivint a conseqüència del COVID-19, dins del marc de la legislació vigent".

D'altra banda, Marc Castells explicitava que les 4.000 mascaretes ja han arribat a la Conca d'Òdena i podran ser emprades a l'Hospital i els seus professionals "que són els que ens estan protegint". Afegia que "en una setmana ja estaran obsoletes després del seu ús" i que seran necessaris molts més lliuraments de material com aquest per continua la lluita contra aquest episodi de coronavirus.

El viatge a Milà

Preguntat si el brot d'Igualada podria haver vingut d'una estada d'empresaris del sector de la pell en una fira italiana, a principis de la darrera setmana de febrer, el batlle ha comentat que "els nostres empresaris van a fires a Itàlia, Alemanya, Sud-Àfrica o Pròxim Orient. El cert és que la mobilitat és molt alta i no només empresaris, també entre estudiants i particulars".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.