TORNAR
PUBLICITAT
PUBLICITAT

La CGT acusa a Funosa de minimitzar els efectes de la caiguda de la coberta

El sindicat celebra que ”Inspecció de Treball hagi decretat tancar les naus provisionalment”

societat
Dimarts, 3 abril 2018. 15:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La setmana passada, una coberta de 400 metres quadrats d'una de les naus de Funosa, a Òdena, es va desplomar sense causar ferits. En un moment en el que els treballadors han iniciat una vaga contra les condicions de treball, el sindicat CGT veu refermat els problemes en el manteniment que fa setmanes que denuncia.

PUBLICITAT

El sindicat CGT considera que la caiguda de la coberta a les instal·lacions de FUNOSA a Òdena "posa en evidència la seguretat de l'empresa, i ratifica encara més les denúncies i protestes que la CGT porta fent durant anys, al respecte". L'organització remarca que "aquest estat lamentable de conservació és un dels motius pels quals des de CGT, tenint la majoria absoluta del comitè d'empresa, s'han convocat les últimes mobilitzacions i jornades d'estancament en la mateixa". En un comunicat, afegeixen que "el més lògic després que es desplomés la coberta hauria estat desallotjar totes les instal·lacions. El perill en aquest moment no era només en les possibles caigudes de la coberta, sinó en el risc que suposava per als treballadors estar exposats a la inhalació d'amiant, ja que la coberta de la caiguda es material d'uralita".

Imatge de la nau afectada FOTO: CGTLamenten que "les paraules de CGT sempre intenten ser ignorades i no escoltades per part de l'empresa; encara que es tracti de la salut i la seguretat dels treballadors i treballadores de l'empresa. Feia temps que denunciàvem els problemes a les instal·lacions. Per una immensa sort, en aquell moment no es trobava cap treballador ni treballadora a la zona, per la qual cosa el greu accident no ha afectat a cap persona".

Ressalten que la màxima preocupació és "que no torni a succeir res semblat en el futur. Tanta sort, no es pot deixar de nou a la irresponsabilitat de l'empresa, i des de CGT no permetrem que torni a succeir alguna cosa semblant , ni que es torni a posar en risc a la plantilla. Després d'aquest gravíssim accident, el més lògic hagués estat desallotjar
completament les instal·lacions de Funosa i ho vam demanar, però la direcció tan sols va evacuar una petita zona propera a la part afectada per la caiguda".

La CGT va acudir a la Inspecció de Treball per interposar una denúncia, que es va interposar el dimecres a primera hora. La Inspecció de Treball "va actuar immediatament i va ordenar l'evacuació al complet de les instal·lacions de FUNOSA. Des de CGT, lamentem tenir que arribar a aquests extrems perquè la direcció d'aquesta empresa actuï davant un fet tan greu i que afecti directament la seguretat i la salut dels treballadors".

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.