TORNAR

La CGT anuncia un acord en el cas dels acomiadaments del servei de neteja de Vilanova

Afirmen que ”queda demostrat que la subrogació no es va fer per manca de voluntat”

societat
Dissabte, 6 octubre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El sindicat ha detallat l'acord al que han arribat l'empresa UTE Vilanova -que prestava el servei-, l'Ajuntament i les treballadores. Lamenten que "malgrat que s'ha guanyat el judici, no s'ha pogut aconseguir gaire".

PUBLICITAT

En un comunicat, el secretariat permanent de la CGT Anoia ha donat a conèixer les condicions de l'acord que s'ha arribat en el cas de la municipalització del servei de la neteja d'espais municipals de Vilanova del Camí, en un procés que no es va renovar el contracte amb UTE Vilanova i un grup de treballadores no va poder continuar treballant en aquest àmbit. L'acord fixa que les treballadores que no van poder aprovar les oposicions i no van ser admeses en el nou servei cobraran per un "acomiadament improcedent"; pel que fa les que sí van continuar, se'ls reconeix les condicions (l'antiguetat i la jornada) que tenien abans de la municipalització.

Una manifestació el juny del 2017 per la subrogacióAquestes són les condicions que sorgeixen del pacte entre l'empresa que prestava el servei, l'Ajuntament i el sindicat. Des de la CGT es manifesta que "el tracte que rebran ara les treballadores que van continuar demostren que era possible una subrogació, malgrat que el govern de la ciutat ho negués". Mantenen que "no ens ho ha posat fàcil ni l'empresa ni l'Ajuntament, però es demostra que per subrogar només feia falta voluntat política". 

Recorden que "el resultat va ser que set persones anessin al carrer, quan ja avisàvem -tant nosaltres com l'oposició, V365 i ERC- que es podia subrogar, però el govern llavors deia que això era il·legal". Finalitzen que "queda per resoldre un acomiadament que va ser una venjança", el d'una treballadora que va aprovar les oposicions però que al cap d'un mes, el juliol del 2017, es va prescindir d'ella al·legant causes "tècniques".

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.