TORNAR

La CGT carrega contra CiU i PSC en relació al seu vot en la moció contra l'acomiadament de Pedro González

El cap del comitè d’empresa de la SMMI va ser després de l’acord del desembre

societat
Divendres, 19 febrer 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'acomiadament del president del comitè d'empresa de la Societat Mediambiental Municipal d'Igualada, Pedro González, va arribar al ple. Els grups d'esquerres van portar una moció en contra d'aquest acomiadament, que no va ser secundada pel PP, però tampoc per CiU i Socialistes d'Igualada. La CGT acusa a aquests dos darrers grups d'arrenglerar-se amb la patronal.

PUBLICITAT

El ple d'Igualada no va aprovar la moció de recolzament al que era president del comitè d'empresa de la Societat Mediambiental Municipal d'Igualada (SMMI), acomiadat recentment "per causes disciplinàries". La moció, portada al ple per ERC, CUP i Decidim, va ser tombada pel govern de CiU, que va comptar també amb els vots dels Socialistes d'Igualada. El govern, en una intervenció de Jordi Pont, va pronunciar-se en contra la moció, ja que "estem parlant de subjectivitats que no podem entrar" i Socialistes d'Igualada va manifestar que "cal separar la política de l'àmbit laboral" en relació al seu vot en contra. El sentit dels vots de Socialistes d'Igualada va provocar crítiques ja durant la sessió als grups d'esquerres, que van atacar la proximitat del partit amb el govern. Ara, la CGT, sindicat al que pertany González, ha fet constar la seva contrarietat per la "vergonyosa política destructiva de CiU i PSC" per negar el suport a la moció. Acusa als dos grups "de posicionar-se clarament cap al sector capitalista de la patronal, que va ser la que va acomiadar tirànicament al treballador".

Els membres del comitè, en la mobilització de desembre davant l'AjuntamentPer bé que la vaga que hi havia prevista el desembre es va desconvocar, la direcció va acomiadar  González. En la moció llegida pel representant de la CUP Albert Mateu, s'exposava que l'acomiadament "és una pràctica de repressió política" i "que deixa indefensa la plantilla de la neteja viària d'Igualada", a més de solidaritzar-se amb el treballador. Josep Maria Palau (ERC), al seu torn, va recordar que l'alcalde Marc Castells s'havia plantejat intervenir el servei de neteja i deia que "podem estar en el cas de persecució sindical d'un treballador". Darío Castañé va assenyalar que el consistori no es pot desentendre "d'un cas en què hauria de mediar". Castañé, com cupaires i republicans, va afegir també que l'Ajuntament participa de l'empresa. Joan Agramunt va comentar que s'abstindria ja que "no coneixia el cas".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.