TORNAR

Comença l'actuació per connectar la Llosa del Cavall amb Calaf

A finals de juny, la construcció ha d’estar enllestida

societat
Dimarts, 18 maig 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Calaf espera que la connexió amb l'embassament del Solsonès permeti acabar amb la problemàtica de qualitat del subministrament de l'aigua de boca al municipi. L'empresa pública Infraestructures de la Generalitat de Catalunya és la que ha realitzat l'encàrrec i la direcció dels treballs de construcció i Constructora de Calaf ha estat l'empresa adjudicatària de les obres.

La setmana passada s'engegaven les obres per a connectar la xarxa d'abastament d'aigua del municipi de Calaf amb l'embassament de la Llosa del Cavall. La previsió és que els treballs de construcció acabin a finals de juny. L'objectiu de l'obra és finalitzar la connexió des de la canonada provinent del dipòsit d'aigua de La Molsosa, situada pròxima a les actuals instal·lacions, fins als dos dipòsits municipals de Calaf. La construcció d'aquesta canalització permetrà finalment fer arribar a Calaf l'aigua provinent de l'embassament de la Llosa del Cavall.

Amb aquest projecte i el de la futura construcció d'una planta per extreure nitrats de l'aigua freàtica de la població, a través d'un sistema de desnitrificació biològica, s'ha de posar fi a la problemàtica de la qualitat de l'aigua que existeix des de fa anys a la localitat i que ha ocasionat que alguns mesos l'aigua de l'aixeta es declarés "no apta" per al consum. La instal·lació de la nova conducció d'aigua suposarà una nova font de subministrament fiable i de qualitat, que juntament amb la planta de desnitrificació un cop estigui construïda, permetran disposar de suficients recursos i també aprofitar els recursos propis de què disposa el municipi.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.