TORNAR

Comença el procés per optar als dos habitatges de masoveria urbana de Calaf

Seran dues de les antigues ”Cases dels mestres”, rehabilitades amb fons de la Diputació

societat
Divendres, 1 octubre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els participants en aquest projecte hauran de complir uns requisits i, després d'un sorteig, podran residir-hi a canvi de fer-hi millores. El sorteig es farà el mes de desembre i les inscripcions s'han de fer abans del 18 de novembre. 

Dues de les "casetes dels mestres" de Calaf, de titularitat municipal, es convertiran en habitatges amb la fórmula de masoveria urbana. El projecte es va iniciar el 2020 amb una reforma prèvia al lloguer de masoveria. La Diputació de Barcelona va subvencionar la rehabilitació per corregir els dèficits d'aquests immobles. Un cop acabades les millores, es va fer una jornada de portes obertes.

El 18 d'octubre s'obrirà el període de presentació de sol·licituds, durant un mes. La llista de persones admeses es publicarà el 26 de novembre i, entre el 29 de novembre i el 3 de desembre, es podran presentar reclamacions contra la llista provisional. El 14 de desembre farà el sorteig públic i el 15 de desembre es publicaran els resultats. El juny, Calaf va aprovar l'ordenança reguladora de la masoveria urbana. 

L'Ajuntament considera que "és un model beneficiós per la persona propietària i pel masover". Garantirà l'accés a l'habitatge a una unitat familiar a canvi d'un pagament del lloguer que es fa mitjançant obres de rehabilitació. D'altra banda, als propietaris rehabilitar l'immoble, i també, delegar la gestió, les despeses i la conservació.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.