TORNAR
PUBLICITAT
PUBLICITAT

El comerç d'Igualada per una escola a l'Índia

societat
Dimecres, 23 setembre 2009. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El comerç d’Igualada vol encetar una campanya solidària adreçada a tots els establiments comercials d’Igualada, i en l’extensió a tots els seus clients, amb l’objectiu d’aconseguir recursos per fer una escola a Anantapur, a l’Índia, on actua des de fa 40 anys la Fundació Vicente Ferrer.
PUBLICITAT

Presentació de la campanya

Un dels regals de la tómbola, una samarreta del Barça signada per Leo Messi

Cartell de la campanya

Arran d’una proposta de col·laboració d’aquest estiu passat i amb estreta coordinació amb un grup de voluntaris igualadins de la Fundació Vicente Ferrer, des del comerç igualadí s’ha apostat de fer aquesta campanya de captació de recursos per construir una escola.

Aquesta iniciativa arrenca de diferents inquietuds, però, sobretot, s’ha decidit de tirar-ho endavant perquè la proposta de col·laboració està relacionada amb la Fundació Vicente Ferrer, una organització mundialment coneguda i que amb la seva llarga trajectòria dona totes les garanties d’una obra transparent i ben feta.

La Fundació Vicente Ferrer és una ONGD (organització no governamental de desenvolupament) compromesa amb el procés de transformació d'una de les zones més pobres i necessitades de la Índia, Anantapur. El seu equip treballa, per a millorar les condicions de vida d'algunes de les comunitats més discriminades dintre del sistema de castes hindú. Desprès de diferents reunions i debats, s’ha decidit de tirar endavant precisament amb el projecte de l’escola, i d’aquesta manera sensibilitzar i explicar als nostres alumnes i fills, les altres realitats molt diferents que de la casa nostra.

Està previst, que un cop recaptats els fons, s’envíin a la Fundació, que informarà en tot el moment als resposables de dessenvolupament i finalització del projecte de l’edificació de l’escola.

Accions

-Tómbola a l’estand d’Igualada Comerç UBIC a la Fira Multisectorial.

La procedència de regals de la tómbóla serà per part dels associats d’Igualada Comerç UBIC, dels comerciants d’Igualada en general, aportacions privades i productes de comerç solidari de la Fundació Vicente Ferrer. En total, està previst que es facin 3.000 butlletes per a la tómbola. Totes les butletes contindràn un agraïment per part de la Fundació Vicente Ferrer i altres impulsors de la campanya. Els productes i regals que cada comerç pot aportar, des de unes sabates, pantalons, sabons, vins o fins i tot un televisor, conviden a una gran participació, al marge de que és principal, ajudar als més necessitats. Al dia d'avui comptem amb quassi 500 regals, entre els socis i altres comerciants de la ciutat, des de caixes de fruita, fins a chaquetes de pell, teles, matalassos, serveis de perruqueria, masatges i un llarg etc.

No obstant això, el producte estrella, és la samarreta del Barça, firmada per Leo Messi

-Tenda solidària Fundació Vicent Ferrer

Venda de productes de la Fundació, exposats temporalment a l’aparador d’Igualada Comerç UBIC, al carrer de la Torre, 5.

-Guardioles solidàries, que es repartiran pels establiments comercials, amb el doble objectiu, per promoure la campanya i, per recaptar fons, en la mesura possible.

-Projecció de documental "Construint somnis impossibles", que es farà el divendres dia 2 d’octubre, a l’Espai Cívic Centre, a les 20:30 h.

-Exposició fotogràfica "Construint somnis impossibles", de la Fundació Vicenç Ferrer, que es farà també el divendres, dia 2 d’octubre, a l’Espai Cívic Centre (20 h.)

La campanya es portarà a terme durant els mesos de setembre i octubre.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.