TORNAR
PUBLICITAT

El Consell atorga unes 1.400 beques menjador per aquest curs

S’han rebut enguany unes 1.800 peticions d’ajuts per a menjador

societat
Dilluns, 24 setembre 2018. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El curs ha arrencat a l'Anoia sense incidències remarcables. Pel que fa a beques menjador, el Consell Comarcal n'ha atorgat unes 1.400; pel que fa al transport escolar no obligatori, ara mateix té uns 1.500 usuaris.

PUBLICITAT

Segons les dades de l'ens comarcal, de cara al curs present, s'han rebut 1.795 sol·licituds d'ajut per a les beques menjador. D'aquest total, n'ha concedit 1.122 de 3,03 per dia, 237 de 6,06 i 46 a alumnes amb necessitats especials. Queden per confirmar 54 beques per falta de documentació, hi ha hagut 5 baixes i se n'han denegat 331. Una de les novetats d'aquest any és que les resolucions de les beques s'han notificat a les famílies sol·licitants a través de missatge de text de mòbil. Les dades també es poden consultar a l'E-Tauler del Consell Comarcal des del 4 de setembre i als centres de la comarca.

El transport escolar, sense novetats

Aquest setembre, les 43 Rutes de Transport escolar de l'Anoia han engegat sense incidències remarcables, amb un total de 1.482 usuaris diaris. Cinc empreses s'encarreguen de la gestió de les rutes, tant les de transport escolar obligatori iNo obligatori, així com també de rutes de transport adaptat, que estan dividides en set zones: centre comarca, d'Argençola a la Pobla de Claramunt, de Cabrera d'Anoia fins a la Torre de Claramunt, dels Hostalets de Pierola fins a Piera, de Bellprat a Miralles, de Calaf a Torà i del Bruc als Hostalets de Pierola.

PUBLICITAT

2 Comentaris

P

Pau

26 de setembre 2018.18:43h

Respondre

Gràcies x R

P

Pau

Montbui

26 de setembre 2018.13:07h

Respondre

Dir que el curs ha començat sense incidències remarcables, és intolerable!

@Josepbargalló amb el nou conveni sobre menjadors escolars vol desposseeïr de la gestió del servei de menjadors... Llegir més escolars a les AMPA que disposen de cuina pròpia havent fet inversions importants en reformes, mobiliari cuines professionals per complir les inspeccions sanitàries, revertint en la comarca econòmicament al comprar productes de proximitat/ecològiques i de qualitat en botigues que donen feina a gent de la comarca, i oferint menús acabats de cuinar, sense oferir ”panga” un peix contaminat que posa en perill la salut dels nostres fills per multinacionals especuladores, davant d’un Dep. d’Ensenyament que juntament amb el Consell Comarcal només vol privatitzar el servei/monopoli amb les multinacionals amb l’excusa de la nova legislació Europea en matèria de contractació pública i transparència, promoguda per Eurodiputats ”pressionats” pels Lobby’s d’aquest oligopoli dels càtering... que serveixi de mal exemple ”La teranyina del cas manga” !

El Consell Comarcal de l’Anoia aplica el ”silenci administratiu” tot un insult als contribuents en ple segle XXI, davant les reiterades queixes que durant anys l’empresa adjudicatària ha rebut sense fer res per resoldre el problemes i incompliments de contracte reiterats i a sobre s’aplica un increment dels menús sense informar als afectats, per imposició i davant l’incompliment de contracte.

Quan no permets que un AMPA surti d’aquest conveni sense una greu penalització al rebre un servei de baixa qualitat, és evident la manca d’harmonia d’aquest contracte especulatiu/comissionista i desatenen alumnes amb NEE en horari de menjador o denegant i reduint les beques al 50% o denegar els menús religiosos, discriminant i VULNERANT els Drets del Infants...

La solució no és rescindir el contracte de qui l’incompleix, el Departament creu que la solució és apartar a les AMPA de les cuines per posar-les en mans d’especuladors internacionals, com fa la LOMCE, deixant les famílies sense Dret de vot... DESEMPARATS, PERÒ TOT MOLT DEMOCRÀTIC I LEGAL !!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.