TORNAR

El Consell i Càritas firmen un conveni per donar suport a les víctimes de la violència masclista

L’entitat arxiprestal rep 45.000 euros de l’ens per treballar amb els col·lectius afectats

societat
Dimarts, 11 febrer 2020. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'ens comarcal dedica part del finançament obtingut pel  Departament de Benestar Social a treballar per l'acolliment de dones i infants que han patit la violència masclista. El president del Consell agraeix la tasca de Càritas en aquesta problemàtica.

PUBLICITAT

Els representants del Consell amb Montserrat Roca, segona a mà dretaAquest dilluns 10 es firmava un conveni de col·laboració  entre Càritas i el Consell Comarcal. Els protagonistes de la signatura van ser president de l'ens, Xavier Boquete, i la directora de l'entitat, Montserrat Roca. Hi assistien també el vicepresident de Territori i Sostenibilitat, Santi Broch, i la consellera de Joventut, Feminisme i LGTBI, Carme González. En virtut d'aquest conveni, que va rebre el suport unànime de totes les forces polítiques al ple, el Consell farà una aportació de 45.000 euros i Cáritas els destinarà al suport a les dones víctimes de violència masclista.

De fet, aquest 2020 l'ens comarcal ha rebut un finançament extraordinari de 70.700 euros de la Generalitat de Catalunya per a possibilitar accions en aquest àmbit. Xavier Boquete afirma que "des del Departament de Benestar Social i Atenció a la Ciutadania del Consell Comarcal es lideren nombroses accions però, en molts casos, resulta també imprescindible la implicació d'entitats locals, que tenen un elevat grau d'immersió en la nostra societat i que porten a terme una tasca fonamental per a prestar, entre tots, el millor acompanyament a aquelles persones que més ho necessiten, en aquest cas les dones que pateixen violència masclista".

En aquest àmbit, l'entitat arxiprestal presta suport d'urgència a dones majors d'edat, soles o amb fills menors d'edat al seu càrrec, que hagin patit maltractament psíquic o físic o
assetjament sexual i que es trobin en situació de desprotecció social fora del seu entorn de convivència. Entre les prioritats d'acció del Consell figura, precisament, la prestació d'ajuda i suport a les dones en aquesta situació i, per això, ara es destina aquesta quantitat a les accions de Càritas en aquest apartat, en col·laboració també amb la Secretaria de Famílies del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.