TORNAR
PUBLICITAT

El Consell Comarcal atén més de 3.000 consultes sobre consum el darrer any

A través de la mediació, s’ha aconseguit el retorn de més de 79.000 euros per diferents reclamacions

societat
Dilluns, 22 febrer 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Pel que fa a reclamacions relacionades amb restriccions per la pandèmia, se n'han tramitat unes 300. Un altre dels motius de consulta més freqüents ha estat sobre el tancament de les clíniques Dentix, una empresa a la qual molts clients havien avançat diners per les operacions.

PUBLICITAT

El Consell Comarcal de l'Anoia ha atès 3.065 consultes i reclamacions durant l'any 2020 a través de l'Oficina Comarcal d'Atenció al Consumidor. La majoria d'aquestes consultes tenien a veure amb temes relacionats amb serveis de telecomunicacions, seguides de consultes de serveis d'electricitat, de gas, de serveis bancaris i d'assegurances.

En total, l'Oficina tramitava unes 300 reclamacions relacionades amb les restriccions de la pandèmia de COVID-19, com les derivades de la cancel·lació de viatges, de vols o de creuers. Entre els casos que han generat més consultes aquest 2020 hi ha hagut les 200 sobre el tancament de les clíniques Dentix. Al llarg de l'any, es van tramitar 369 reclamacions que es resolien mitjançant la mediació, de les quals 182 han acabat amb un acord de mediació i 37 han necessitat una sentència arbitral de la Junta Arbitral de Consum de Catalunya.

L'import total dels abonaments de les reclamacions en les quals hi havia una petició econòmica i s'han resolt per mediació ha estat de 79.119,59 euros. El conseller de Consum de l'ens comarcal, Jordi Cases, comenta que les dades "mostren l'intens treball que es fa des de l'Oficina d'Informació al Consumidor. És un recurs que posem a l'abast de qualsevol ciutadà o ciutadana de la comarca. El fet que la majoria hagin quedat resoltes a favor del reclamant indica la utilitat i necessitat d'aquest servei davant les injustícies que moltes vegades es produeixen en aquest àmbit".

 

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.