TORNAR
PUBLICITAT

El Consell de la Gent Gran de l'Anoia va celebrar el seu desè aniversari

En el marc del Dia Internacional de la Gent Gran

societat
Diumenge, 6 octubre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Coincidint amb el Dia Internacional de la Gent Gran, el Consell de la Gent Gran de l'Anoia va organitzar una jornada, amb el nom "La diversitat en la vellesa", amb diverses activitats, com ara xerades, taules rodones, teatre, etc, que van culminar amb la celebració del desè aniversari de l'entitat.

PUBLICITAT

La jornada, que es va dur a terme al Casal Cívic Igualada - Casal del Passeig, va comptar amb la particiàció d'un centenar de persones.

La jornada va començar, al matí, amb la ponència "Vellesa: temps de perdre, temps de guanyar", a càrrec de la Dra. Ana Gimeno-Bayón, que entre altres temes va tractar el de la vellesa com una etapa de reptes i oportunitats. La taula rodona "Moments: Temps de dones", conduïda per Víctor Sastre, va presentar un diàleg intergeneracional després de veure el curtmetratge que es pot veure a través de Youtube i durant les "Experiències exprés", es van presentar quatre exemples de bones pràctiques desenvolupades per col·lectius de la comarca. Aquestes experiències van ser: "Companys de lectura" de l'Hospital de Dia Sant Jordi amb Fundació Escola Mowgli i Biblioteca Central d'Igualada, "Saviesa compartida" del Centre de Dia Casa Gimferrer i l'EAIA de l'Anoia, "Ràdars" de l'Ajuntament d'Igualada i la Fundació Sociocultural Atlas, i "Consell de la Gent Gran de l'Anoia: 10 anys" del Consell Comarcal de l'Anoia. El president del Consell de la Gent Gran de l'Anoia, Xavier Boquete, va manifestar que “l'etapa de la vellesa és, alhora que un repte, una etapa d’oportunitats”.

La jornada va continuar, a la tarda, es va tractar el tema de la diversitat funcional i cultural en diferents aspectes de la vellesa. Usuaris i usuàries de la Fundació Privada Àuria van ser els encarregats de protagonitzar la presentació del vídeo teatral del clàssic Romeu i Julieta, en toc d'humor, seleccionat com a finalista en un concurs nacional. L'obra va precedir la presentació "Envellir sense fronteres", una taula de diàleg on persones de diferents orígens van explicar com es viu i de quina forma s'envelleix en els seus països d'origen i quins contrastos viuen amb el procés d'envelliment d'on viuen actualment.

Com a cloenda dels actes del desè aniversari del Dia Internacional de la Gent Gran, els assistents van gaudir d'un tast de sabors del món en el marc d'un desè aniversari que per sobre de tot va voler tenir un objectiu comú: el de treballar per assegurar un envelliment actiu, saludable, digne, segur i obert a tota la ciutadania.

Reconeixement als components del Consell de la Gent Gran de l'Anoia en el seu desè aniversari

Durant la jornada es va fer un reconeixement especial de la tasca de membres del Consell de la Gent Gran de l'Anoia. Les persones membres representants en aquest òrgan i reconeguts en l'acte van ser Enric Senserrich i Paquita Peña, de l'Associació de Gent Gran d’Igualada; Concepció Solé, de l'Associació de Gent Gran de Jorba; Albert Saborit i Gregorio Cortés, de l'Associació de Gent Gran de Montserrat Parc; Salvador Martí, de l'Associació de Pensionistes i Jubilats de Vilanova del Camí; Montserrat Bertran, de l’Esplai de Calaf; Enri Pairet i Ramon Cunillera, de l'Associació de Gent Gran de Masquefa; Josefa Font i Albert Bel, de la Fundació Privada Àuria; Josep M Figueras i Julian Borrega, de l'entitat Federats de Jubilats i Pensionistes de CCOO; i Sílvia Soteras i Carme Chamorro, de l'Espai de Vida de Castellolí. Finalment, a títol personal van rebre les respectives distincions Enric Esquer, com a representant al Consell de la Gent Gran de Catalunya, Jordi Gifre, Antonio López i Joan Ribera. No obstant, també formen part del Consell de la Gent Gran de l'Aonia: l' Associació de Gent Gran de Cabrera d'Anoia, l'Associació de Gent Gran dels Hostalets de Pierola, l'Associació Cultural de la Gent Gran de Piera i l'Associació de Gent Gran de Vallbona d'Anoia.

La jornada va ser organitzada pel Departament de Benestar Social i Atenció a la Ciutadania del Consell Comarcal de l'Anoia i va comptar amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, i Diputació de Barcelona.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.