TORNAR
PUBLICITAT

El Consell obre la convocatòria de beques menjador per al curs 2020-2021

societat
Dimecres, 3 juny 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els responsables de l'ens afirmen que l'escenari l'exigència econòmica serà imprevisible, davant els efectes de la coronacrisi. Es tractarà de beques que cobriran el 50 o el 100% de les despeses.

PUBLICITAT

Aquest 1 de juny, l'ens comarcal va obrir la convocatòria de sol·licituds d'ajuts individuals per a la utilització del servei escolar de menjador destinats a alumnes escolaritzats
en centres de segon cicle d'educació infantil, educació primària, secundària de jornada partida, a més d'educació especial de centres públics i concertats de la comarca de l'Anoia. El termini per a optar-hi és el proper 19 de juny.

Carme Zaragoza, vicepresidenta de l'àrea de Serveis a les Persones, assegura que "aquest any ens trobem davant d'un escenari imprevisible, ja que no es poden preveure amb exactitud els efectes socials derivats de la COVID-19 a la nostra comarca". Això, afegeix, obliga "a estar molt atents i fer un esforç molt especial per ser al costat d'aquells que més ho necessitin; hi hem estat durant la pandèmia garantint el lliurament de targetes moneder als alumnes beneficiaris d'aquests ajuts i hi serem de cara al curs vinent, vetllant perquè tots els infants que ho necessitin, tinguin garantida una correcta alimentació."

Les beques, valorades i atorgades pel Consell Comarcal i sustentades econòmicament pel departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, garanteixen la dotació econòmica per cobrir els ajuts del 50% o bé del 100% en aquelles sol·licituds que compleixin els requisits exigits. Per a la concessió, es tindrà en compte la puntuació general obtinguda atenent la situació socioeconòmica de la unitat familiar i, quan s'escaigui, les situacions particularitzades que pugui acreditar la família, amb l'informe específic dels serveis socials.

Hi opten els alumnes matriculats el proper curs 2020-2021 en un centre educatiu de l'Anoia, faci ús del servei de menjador escolar, no li correspongui la gratuïtat i no estigui en acolliment residencial. També cal que tingui la renda màxima familiar anual de l'any 2019 no superi els topalls que s'especifiquen en les bases de la convocatòria. Les persones interessades formalitzaran una única petició per família, segons el model normalitzat corresponent, degudament emplenat i signat per la mare, el pare, la tutora o el tutor o representant legal de l'alumne al centre docent de matriculació. Excepcionalment, donada la situació actual, si una família no pot lliurar la documentació necessària al seu centre
escolar, ho podrà fer mitjançant instància electrònica directament al Consell Comarcal o, presencialment i amb cita prèvia al mateix Consell, fins el 30 de setembre de 2020.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.