TORNAR

El Consell rep 2,1 milions d'euros per desenvolupar el vehicle connectat a Castellolí

El Mobility Lab s’instal·larà al Campus Motor

societat
Dimecres, 12 maig 2021. 09:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Castellolí serà un laboratori per investigar l'aplicació de nous recursos tecnològics a la mobilitat: un camp de proves per al vehicle autònom. La iniciativa ha estat mereixedora d'un Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT), atorgat per la Generalitat de Catalunya, en el marc de la RIS3CAT i el Programa Operatiu FEDER 2014-2020 de la Unió Europea.

Aquest dimarts, s'oficialitzava que Castellolí i l'Anoia rebran 2,1 milions d'euros per desenvolupar el vehicle connectat i autònom. Es tracta de la iniciativa Mobility Lab Anoia, impulsada pel Consell Comarcal de l'Anoia, l'Ajuntament de Castellolí, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), el Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya (CIAC), la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA), i que compta amb el suport del Circuit Parcmotor. El Mobility Lab s'instal·larà al Campus Motor.

El cost total del projecte puja a 2.176.000 euros. Amb aquesta inversió, les entitats públiques locals promouran "actuacions que contribueixin a la transformació econòmica del territori i tinguin un fort component d'innovació". En els dos pròxims anys "es portaran a terme diverses accions entre els socis que el lideren, com la captació d'iniciatives empresarials i productives al voltant del vehicle connectat i autònom, la recerca i la investigació, la qualificació professional dels llocs de treball i la retenció de talent".

Les empreses del sector de l'automoció, les universitats o els sectors emergents i de les noves tecnologies aplicades al desenvolupament de la mobilitat del futur, podran fer proves al Laboratori de Mobilitat Intel·ligent de l'Anoia per accions d'I+R+D. Així ho explicaven les autoritats en la presentació, a la que hi van assistir el president del Consell Comarcal de l'Anoia, Xavier Boquete, i el seu vicepresident primer, Jordi Cuadras, l'alcalde de Castellolí, Joan Serra, el gerent del Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya (CIAC), Josep Nadal, el professor i investigador de la UOC, Pablo Lara, i la gerent de la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA), Paula Arias.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.