TORNAR

Un conveni entre l'ajuntament d'Òdena i una empresa de Josep Singla, a l'ull de l'huracà

Diversos mitjans se'n fan ressó

societat
Dimecres, 28 octubre 2009. 14:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Segons informa avui El Mundo arran de la detenció ahir de l'igualadí Josep Singla pel presumpte cas de corrupció urbanística a Santa Coloma de Gramenet, Singla, com a representant de l'empresa Fotryseven, va signar un conveni amb l'Ajuntament d'Òdena i el Consorci de la Zona Franca pel finançament del POUM d'Òdena. El Mundo ressalta una de les clàusules del conveni en què es condiciona la participació econòmica de Fortyseven a canvi de la inclusió de Can Morera al nou sector industrial.

Plànol dels polígons de la Conca d'Òdena, amb la zona de Can Morera

Terreny previst pel projecte, a la web del Consorci, on s'inclou Can Morera

Alguns mitjans nacionals es fan ressò aquest dimecres d'un conveni que a mitjans del 2008 Josep Singla, president de Proinosa i presumpte implicat en la suposada trama de corrupció urbanística de Santa Coloma de Gramenet, va signar amb l'ajuntament d'Òdena i el Consorci de la Zona Franca pel finançament del Pla d'Ordenament Urbanístic Municipal.

Segons destaquen alguns rotatius, el conveni, conté una clàusula que condicionaria el finançament de l'empresa Fortyseven, representada per Singla, a la incorporació de la Finca de Can Morera dins el nou ordenament.

El finançament de les despeses en la formulació i tramitació del mateix POUM serien assumides, en aquestes condicions, a parts iguals per Consorci i l'empresa de Singla i diversos membres de la seva família sota la seva representació.

El Mundo transcriu el setè punt: "els compromisos assumits pels promotors en el present conveni quedaran resolts en el cas que en qualsevol moment abans de l'aprovació definitiva , o en ocasió de la mateixa, no s'incorpori la Finca de Can Morera en les condicions proposades pels aportants, dins el nou sector d'activitats econòmiques, tret que la proposta contravingui l'ordenament urbanístic superior'.


21 Comentaris

i

ignasi

29 d'octubre 2009.21:28h

Respondre

El que és sorprenent es com es fan les coses: l’interessos el Sr. Singla en té a Òdena, aixó com ho veiem en l’article és cert, ja que en les tres llargues exposicions al públic del Pla... Llegir més Director la finca del can MOrera només sortia en part com a zona de possible requalificació, sempre els redactors havien apostat (el mateix pla directors ho posa) per no incabir tota la finca, però miracle o.... en el Pla Director aprovat definitivament apareix la totalitat de la finca.

JA n’hi ha prou!!!!!! al carrer hauriem d’estar tots!!!! que es això de dir que no tots, els que siguin que s’indagui fins al final tots els casos ... que tothom parli el que sàpiga.... Sr PUjol no es pot dir no en feu parlar o tothom sortirà escaldat.... nosaltres no volem saber, i no tothom... molts de nosaltres només hem confiat i....
ànims a tots els jutges que s’atraveixin a investigar i a tibar del fil fins al final.... això és vergonyós.

a

albert

29 d'octubre 2009.21:15h

Respondre

Tot l’assumpte del cas Pretòria, junt amb el cas Millet, els informes inútils, els endolls a càrrecs de confiança, la incompetència dels que ens governen per a fer front a la cris i altres... Llegir més està estenent una sensació de desafecció molt perillosa. Per higiene democràtica, cal que tot s’aclareixi i que els culpables vagin a la presó.

E

Eduard

Igualada

29 d'octubre 2009.19:45h

Respondre

Quina sort que tenen alguns. Quina sort que té un constructor de tenir uns terrenys a on s’ha de construir un polígon a Òdena. Quina sort que té un regidor igualadí de tenir un parent que... Llegir més disposa dels terrenys on es vol construir l’outlet del polígon d’Igualada. Jo no he tingut mai tanta sort, perquè cal parlar de sort, oi ?

S

Sau

29 d'octubre 2009.17:28h

Respondre

www.3cat24.cat/noticia/415163/anoia/Una-empresa-de-Singla-va-financar-la-remodelacio-del-pla-urbanistic-dOdena-a-canvi-de-construir-hi-un-poligon


Realment l’igualada hoquei club està de... Llegir més ”sort” últimament: Bisbal, Proinosa.

m

marc

igd

29 d'octubre 2009.16:17h

Respondre

Més val riure que plorar: www.tentacle.cat/

R

Raphanus brassica

Igualada

29 d'octubre 2009.13:01h

Respondre

Destriant el gra de la palla:
1. Pel que he sentit avui matí a la ràdio el 20% dels processos oberts per Garzón han acabat en no res, sembla que hi ha alguns jutges en què aquest percentatge és... Llegir més superior.
2. Participació ciutadana. Crec que el que ha passat a Òdena és un cas més de mala pràctica. La participació ciutadana és una altra cosa que requereix temps i crear moltes complicitats perquè funcioni. Moltes vegades no hi ha una claredat de raons de per què es vol la participació i es fa perquè hi ha una partida de diners amb aquesta finalitat o perquè està de moda. Això al final genera frustració.

E

Eduard

Igualada

29 d'octubre 2009.12:01h

Respondre

I després ho trobem extrany, forums.vilaweb.cat/www/forum/detall?idcmp=1015384
http://www.cimeraextra.blogspot.com/

M

Màrius

Igualada

29 d'octubre 2009.11:51h

Respondre

No patiu gens per aquest home, si li arriba l’aigua al coll, el seu germà Ramon li vendrà un d’aquests: www.swimbag.net
Li vendrà si, no crec pas que li dongui.

j

jordi

29 d'octubre 2009.11:41h

Respondre

primer que fan sorrol els judges pro acaba en rest perqué ya tenen els diners a suisa ya se sap que els dos principals partits pp i psoe ara convergencia estan tots corruptes tots guardan diners or... Llegir més a suisa o a empresas ficticies del pais vien com reys mentras la populació esta buscant faena no troban en lloc abans d’anar a votar pensar-ho molt bé que no passin els especuladors de pisos casas cotxes de luxe.
que tornin els diners el millet i compañia l’alcalde corrupte de santa coloma muñoz bartomeu.
pro si es mira ya molts ajuntaments que funcionan aixi de recalificacions illegals de terrenys i sempre donan l’obra on tenen interesos occults .
que funcioni la justicia de una vegada que vagin tots a la presó per dignificar l’ambient estem ara mateix igual que l’africa.

M

Marc

igd

29 d'octubre 2009.11:40h

Respondre

Quines casualitats té la vida. Sembla el mateix que l’outlet que es volia instal·lar al polígon d’Igualada en uns terrenys d’un familiar molt directe d’un regidor igualadí.

e

eduard

29 d'octubre 2009.11:07h

Respondre

En el cas que es confirmi la inocència del Sr. Singla, que així ho crec, qui pagarà pel dany causat a la honorabilitat del propi inculpat i la seva família? I pel dany causat a la imatge de... Llegir més l’empresa PROINOSA? Estic segur que no serà el ”Superjuez Garzon”, amb el seu afany de protagonisme mediàtic imparable, qui ho faci. Ànims família Singla! El Pepe és un gran professional, un gran empresari! un crack!!

S

Santi Carbonell

29 d'octubre 2009.10:46h

Respondre

M’agradaria saber quin tant per cent de persones que a citat al Sr. Garzón al llarg de la seva televisiva professió a estat declarada culpable, sembla que li es molt fàcil emmerda a tothom per... Llegir més desprès acabar en res, quan el mal ja esta fet, temps al temps no jutgem abans d’hora.
Santi Carbonell

m

mon

odena

29 d'octubre 2009.10:28h

Respondre

Pel -qui no corre vola- d’Odena. Quan vaig enterar-me de la proposta de l’Ajuntament de demanar als ciutadans per aportar idees i de com voliem els odenencs el nostre poble, ja vaig veure que... Llegir més això seria només que fer perdre el temps a la gent, i per això no vaig participar-hi. Realment com tu dius va ser una pantomima, o és que pensaves que en Guisado faria quelcom de bo pels del poble.

L

Lola

Igualada

28 d'octubre 2009.21:45h

Respondre

M’estranya molt que només hi hagi un imputat igualadí. No crec que només fessin de recaders els que falten a la llista.

Amb interressos a Òdena hi ha molts igualadins...

Temps al temps...

He... Llegir més de dir, també, que el Garzón és molt pel.liculero i que algunes boutades (com a judge instructor) han acabat en no res.

(avui la guardia civil estava a Piera)

m

marc

igd

28 d'octubre 2009.20:25h

Respondre

Primer ens pensàvem que la corrupció no estava a Catalunya i ... doncs guaita-la ja la tenim aquí.
Després ens pensàvem que la corrupció no estava a l’Anoia ...

j

josep

igualada

28 d'octubre 2009.19:57h

Respondre

Llegint el document un té tota la impressió que emparats en la etiqueta l’interès general compren la requalificació dels terrenys; arabé, si han firmat aquest contracte,l’han passat pel ple... Llegir més i l’han fet públic, deu ser que pensen que és legal, no? ... no sé, no sé, almenys d’ètic no m’ho sembla gens ni mica.
Entra en el sumari aquesta notícia?
En Garzón ho pot recollir si surt al diaris?

T

Teresa

Igualada

28 d'octubre 2009.19:44h

Respondre

Per mi és periodisme. Ben fet anoiadiari!

q

qui no corre vola

Òdena

28 d'octubre 2009.19:16h

Respondre

No entenc res. Vaig participar en una jornades de participació ciutadana el passat juny per aportar idees i dir com volíem els odenencs el creixement al nostre municipi.
La majoria opinàvem que... Llegir més no era bo el polígon de Can Morera per que només beneficiava al propietari de la parcel•la. Es van proposar altres alternatives millors per reactivar l’economia.
Ara resulta que tot això va ser una pantomima. La família Singla no pagarà el POUM si no hi ha requalificada la seva parcel•la per fer un polígon.
Doncs això no és just. Això està tot amanit. De que serveix tanta participació ciutadana si el Guisado mai dirà que no a la família Singla per estalviar-se de pagar el POUM.
Una cosa es que col•laborin amb l’ajuntament i el municipi i l’altre que nomes paguin per requalificar la pròpia parcel•la.
Jo tinc un camp de patates a tocar d’Òdena i si me’l requalifiquen puc pagar la cavalcada de reis.
Quina barra.

j

jordi d'odena

odena

28 d'octubre 2009.18:52h

Respondre

Es un document públic, i que va tindrà la seva repercusió, i ja és va anunciar que portaria qua.
Si no es va amagar ningú de signar-lo, harà potser, han de soportar que sigui un tema de... Llegir més debat.
Quant s’arriva a l’Alcaldia, no tit si val.
No nomès has de esser eticament correcte, sino demostraro constantment.
Aquets conveni no és precissament la millor forma de demostrar l’ética del PSC a la Comarca.

E

Eduard

Igualada

28 d'octubre 2009.18:46h

Respondre

Llàtzer, quan això ho fa el Periódico alguns en diuen periodisme d’investigació.

L

Llàtzer Jové

Igualada

28 d'octubre 2009.17:39h

Respondre

Partint de la base que tothom és innocent abans que es demostri el grau de culpabilitat, sembla d’un oportunisme repelent aquesta notícia. No critico al missatger. Critico a qui filtra aquest... Llegir més document. Hi ha gent que no té categoria i que es puja a l’autobus de la confusió amb una gran facilitat.

Espero que la justícia faci el seu treball i si es demostra que algú ha posat en entredit l’honorabilitat de’n Singla i en Guisado de forma gratuïta la justícia caigui sobre ells. Si no és així i es confirma que hi ha delicte o el que sigui, doncs benvinguda serà l’actuació de la justícia.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.