TORNAR
PUBLICITAT

Les cooperatives de Cultura Emprenedora presenten les propostes a l'Ajuntament

Alumnes de quatre escoles d’Igualada han creat les seves societats

societat
Dimarts, 14 abril 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els cooperativistes vendran els seus productes en un mercat a la Plaça de l'Ajuntament el proper 16 de maig. Enguany s'han creat vuit cooperatives en el marc del programa Cultura Emprenedora

PUBLICITAT

Les cooperatives Maristes Work i De Tot i Més (Maristes Igualada), Emprescola i Unilàpies (Escolàpies Igualada), Inside The School i Cadium (Acadèmia Igualada) i Vallès Art i Som Així (Emili Vallès) han visitat aquests dies l'Ajuntament d'Igualada, on han estat rebudes per l'alcalde de la ciutat, Marc Castells. Es tracta de vuit cooperatives creades pels alumnes de 5è de primària d'aquests centres escolars, en el marc del programa Cultura Emprenedora a l'Escola impulsat per la Diputació de Barcelona i coordinat, a nivell local, pels departaments d'Ensenyament i Universitats i de Dinamització Econòmica de l'Ajuntament.

Els nois de l'Emili Vallès, a la Sala de PlensEls responsables de les cooperatives van exposar a la sala de plens el procés que havien seguit fins al moment per a la constitució de la cooperativa, l'elecció del nom i de l'equip directiu, així com el producte que han decidit elaborar i que posaran a la venda més endavant. Els cooperativistes van respondre a les preguntes de l'alcalde, que va interessar-se per la seva activitat. Amb aquesta visita a l'Ajuntament, els membres de la cooperativa han sol·licitat a l'alcalde el permís per a la ubicació de les parades del mercat on vendran els seus productes, que es durà a terme dissabte 16 de maig a la plaça de l'Ajuntament d’Igualada. La metodologia del programa Cultura Emprenedora a l'Escola consisteix en la simulació de la creació, gestió i organització de cooperatives a l'aula per a alumnes de cinquè de primària. En el procés, els alumnes desenvolupen capacitats emprenedores mitjançant un aprenentatge transversal que reforça l'adquisició de competències bàsiques, a la vegada que es treballa la connexió entre l'escola i el món del treball. Per a fer-ho, es compta amb l'assessorament de Valnalón, entitat que es dedica a la promoció de l'emprenedoria a l'escola, i que té una notable trajectòria a nivell de l'Estat espanyol.

Aquest és el quart any de desenvolupament del projecte. Així, durant aquest curs hi participen un total 3.800 alumnes de 45 municipis de Barcelona, i s'han creat unes 150 cooperatives. A la ciutat d'Igualada, les escoles Maristes (per quart any), Escolàpies (per tercer any), l'Acadèmia Igualada (per segon any) i l'Emili Vallès (per primera vegada), participen del projecte.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.