TORNAR

Creixen un 36% les rehabilitacions en habitatges a Igualada

El govern igualadí vincula aquesta dada a la supressió, el passat gener, de la taxa i l’impost sobre Construccions i Obres per arranjaments menors

societat
Dilluns, 10 octubre 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

L'Ajuntament d'Igualada ha informat que, durant el primer semestre de l'any, hi ha hagut un increment del 36% en rehabilitacions respecte a les realitzades al llarg de tot el 2021. El govern igualadí relaciona aquest augment a la supressió, el passat gener, de la taxa i l'impost sobre Construccions i Obres per a arranjaments menors, rehabilitacions i obres en interiors d'habitatges, que no toquen estructura ni cap element comunitari i tampoc no afecten les condicions d'habitabilitat. El govern municipal va adoptar aquesta mesura amb els objectius d'agilitzar tràmits, incentivar i facilitar les rehabilitacions en l'interior d'habitatges i dinamitzar l'activitat econòmica.

La regidora d'Urbanisme, Carlota Carner, ha mostrat la satisfacció de l'ajuntament igualadí amb aquesta mesura "que abans d'acabar l'any ja ha superat amb escreix els objectius marcats des del govern: incrementar les petites rehabilitacions, dinamitzar l'activitat econòmica d'aquest sector i aconseguir un estalvi per al conjunt de la ciutadania que, en aquest mig any, ha deixat de pagar els 29.000 € que implicaria el conjunt de totes aquestes rehabilitacions que s'han dut a terme".

Carner ha destacat que des de l'Ajuntament d'Igualada continuarà apostant per les rehabilitacions, "no només amb les subvencions de rehabilitació habitatge, de façanes o de masoveria urbana com fem any rere any, sinó també amb incentius fiscals i d'agilització dels tràmits com la supressió d'aquesta taxa".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.