TORNAR

Creixen les ciberestafes a l’Anoia

Durant els vuit primers mesos del 2021, 561 víctimes han presentat denúncia a la comissaria dels Mossos a l’Anoia per estafes a Internet, un 4,4% més que el 2019

societat
Diumenge, 5 desembre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

ctor d’aquest creixement és l’auge del comerç electrònic. Un altre factor, vinculat al primer, és el fet que la gent, a causa del confinament per la pandèmia de la COVID-19, passa més temps a casa i consumeix més en línia.

PUBLICITAT

Aquest factor es va fer més palès l’any passat, amb l’esclat de la pandèmia i el confinament més estricte. A l’Anoia, el 2019 es van registrar 687 denúncies per estafes a Internet mentre que el 2020, en plena pandèmia, es va tancar amb 870 denúncies. Un 26,6% més. Tot i que les restriccions per combatre la COVID-19 s’han anat alleugerint enguany, les estafes han anat creixent -a causa de l’extensió de l’hàbit del comerç electrònic- i si segueix aquesta progressió és probable que es tanqui l’any amb una xifra superior a la del 2020.

Cal destacar que de les 969 denúncies presentades per estafes el 2020, 870 van correspondre a estafes a Internet. El 91,8%.

Menys robatoris, més estafes

El passat mes d’abril, en una entrevista a l’AnoiaDiari, el cap de l’àrea policial a l’Anoia, Ramon Roig, ja assenyalava que el fenomen de les estafes per internet s’estava consolidant, ‘alimentat’ per la pandèmia i el canvi d’hàbits.

El llarg confinament i les restriccions de mobilitat van afavorir l’auge del consum i el comerç electrònic, però, d’altra banda, van provocar -perquè els ciutadans passaven més temps a les seves llars, com dèiem-, un descens dels robatoris, que van passar de 695 el 2019 a 495 el 2020.

En el primer trimestremdel 2021 s’han registrat 174 denúncies per robatoris a l’Anoia


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.