TORNAR

La crida a netejar el riu amb el 'Clean-Up Day' té doble cita enguany a Igualada

A l’activitat popular, diumenge 12 de maig, se n’hi suma una que farà el personal d’empreses igualadines

societat
Dimarts, 7 maig 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Cada any, amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus i 'Clean-Up Day', s'organitza una jornada de neteja que es fa de
manera coordinada a tot el continent. Milions de tones d'escombraries van a parar cada any als rius, oceans, platges, boscos i altres espais naturals a causa de la producció insostenible i els patrons de consum de les societats. Aquesta jornada reuneix a desenes de voluntaris per netejar i conscienciar. 

PUBLICITAT

Amb el lema 'Let's Clean Up Europe!', entre el 10 i el 12 de maig es despleguen nombroses iniciatives locals dins d'un únic esdeveniment que pretén animar i conscienciar els màxims ciutadans possibles. L'any passat, a Catalunya, es van desenvolupar 275 accions emmarcades en aquesta iniciativa. A Igualada, el departament de Medi Ambient, Energia i Sostenibilitat de l'Ajuntament, proposa enguany dues jornades de recollida a l'entorn del riu Anoia: una, oberta a tothom i que té la col·laboració d'Aladern-CECI i l'empresa Graphic Packaging International, que ha aportat material, i una altra, que es farà el dia abans, que
comptarà amb personal d'empreses que s'han mostrat interessades en l'activitat, com ara Original Buff, Aigua de Rigat o Grup Carles.

La recollida La recollida oberta a tothom, a escoles i públic familiar, tindrà lloc aquest, 12 de maig, entre les 11 i la 1. La sortida serà sota del Pont Vell de Montbui, a la cruïlla entre el c/ del Rec i el c/ Joan Abat. Els menors hauran d'anar acompanyats d'algun
adult i es recomana fer la inscripció prèvia escrivint a medi.ambient@aj-igualada.net o trucant al telèfon 93 803 19 50, extensió 2558.

Vol ser una jornada popular, lúdica i oberta a la participació de tots els públics. Els objectius són sensibilitzar sobre el dret a gaudir d'un medi no degradat i el deure de conservar-lo, fomentar la participació social i ciutadana en la conservació dels entorns fluvials i netejar i millorar els espais de ribera.

La recollida de l'any passat, amb molt bona acollida popularSerà una passejada vora el riu on, a mida que s'avança, els participants recullen la brossa i, en la mesura del possible, la separen per tipologies: envasos, paper i rebuig. A la finalització hi haurà un refrigeri per a tots els assistents. Des de l'organització es recomana portar pantalons llargs i sabates tancades i còmodes, gorra, crema solar i beguda, preferentment en cantimplora o envàs reutilitzable per evitar la generació de residus. Es recorda igualment que cal anar amb compte a l'hora de recollir vidres o materials rovellats.

L'operació de neteja dóna resposta a problemes ambientals originats per abocaments incontrolats en espais naturals –boscos, rius, platges, rieres–, per tal d'evitar possibles contaminacions i restaurar-ne l'hàbitat i el paisatge. Més enllà d'aquest fet, l'acció també té un alt potencial de sensibilització per la ciutadania, en ser una bona oportunitat per visualitzar de forma directa l'efecte dels comportaments incívics.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.