TORNAR
PUBLICITAT
PUBLICITAT

La darrera inspecció ambiental de la Generalitat suspenia nou instal·lacions de la comarca

En el cas del polèmic Ecoparc4 dels Hostalets, el darrer informe considerava que ”compleix” però que calen millores

societat
Dimarts, 11 agost 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Segons les dades fetes públiques per la Generalitat, en l'Hipermapa que elabora el Departament de Territori i Sostenibilitat, el 2018 hi havia diverses empreses de la comarca que "no garanteixen un compliment adequat" en el compliment de les condicions de l'autorització ambiental. Dues d'aquestes instal·lacions tampoc van superar les revisions del 2016 i 2017.

PUBLICITAT

Segons les dades de la Generalitat, nou instal·lacions a la comarca de l'Anoia no complien amb els requisits mínims de les inspeccions ambientals el 2018. Es tracta de set indústries, una explotació agrícola i un dipòsit controlat. Dues d'aquestes instal·lacions, però, van tenir inspeccions també el 2016 i el 2017 i no les van superar: són l'abocador de Pujalt i Funosa.

Funosa, a Òdena, va superar la inspecció ambiental del 2015 satisfactòriament, però ja el 2016 l'informe ambiental assenyalava que hi ha "producció de residus", "contaminació atmosfèrica" i que s'incomplia en el "funcionament de les activitats" i les prescripcions com a gestor de residus. El 2017 s'hi afegia, en els incompliments, l'abocament d'aigües. El darrer informe es mantenien aquestes categories d'incompliments excepte les prescripcions com a gestor de residus. 

En el cas de l'abocador de Pujalt, situat a la Guàrdia Pilosa, s'hi ha fet una inspecció cada un dels darrers anys. En el que es va firmar el febrer de 2019 (sobre la inspecció feta el 2018), s'indiquen tres incompliments: "per prescripcions com a gestor de residus, contaminació atmosfèrica i producció de residus." En les visites programades del 2016 i 2017, l'inspector assenyalava que "no es garantia un compliment adequat."

Pel que fa a altres instal·lacions que sí que tenen un compliment adequat, però precisen de millores, hi ha la depuradora d'Igualada i l'Ecoparc4 de Can Mata, als Hostalets de Pierola. En el cas de l'Ecoparc4, motiu de constants pugnes amb la veïna Masquefa i de queixes també dels veïns, l'informe indica que "hi ha incompliments, però poc rellevants" en la "producció de residus."

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.