TORNAR
PUBLICITAT

El dèficit de les places de Batxillerat es resoldrà amb una línia més a l'INS Mercader i l'ampliació de ràtios

A les llistes provisionals, uns 60 joves de l’Anoia no tenien places públiques, 22 d’ells igualadins

societat
Dissabte, 7 juliol 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Fonts de l'Ajuntament d'Igualada anunciaven aquest divendres que s'ampliarà una línia a l'INS Mercader com a resposta al dèficit de places públiques de Batxillerat. La solució inclou ampliar ràtios d'altres grups. Els pares lamenten que ha mancat previsió.

PUBLICITAT

Després de dies de reclamacions i la intervenció també de l'Ajuntament igualadí, s'ha arribat a un compromís per resoldre la manca de places públiques de Batxillerat a Igualada i la comarca. A principis d'aquesta setmana, pares i mares dels alumnes que comencen primer de Batxillerat aquest curs 2018-2019, van advertir que almenys una seixantena d'alumnes anoiencs havien quedat sense plaça assignada en cap de les diferents opcions de centres que havien triat pels estudis d'aquest tipus. Els darrers dies, aquestes famílies han fet pressió a la Generalitat perquè es resolgués aquesta situació. Es tracta de famílies que veien com poc abans que vencés el termini per inscriure's, els seus fills ni tan sols tenien informació d'on podrien cursar els estudis. La solució, segons explicava Patrícia Illa, tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'Igualada, "serà l'ampliació d'una línia de Batxillerat artístic a l'INS Mercader i l'augment de les ràtios a altres centres pels Batxillerats de tipus científic i humanístic".

Façana de l'INS MercaderEn el cas d'Igualada eren 22 joves els que es van trobar fa gairebé una setmana sense plaça assignada en cap de les quatre opcions de centre que havien triat. Un dels pares, amb el que es va posar en contacte Anoiadiari, explica que "no tenim dubtes que es resoldrà, sí que sobta la manca de planificació quan aquests alumnes fa quatre anys que estan dins la secundària i acaben faltant tantes places, tant a nivell d'Igualada com comarcal". Aquest pare aclareix que "durant aquests dies que hem estat fent gestions, el tracte amb els funcionaris dels centres ha estat molt correcte, però el temps ens corria pressa". Amb la solució proposada, el seu fill podrà cursar finalment el Batxillerat humanístic a Igualada.

Queda per veure com s'encabirà als altres alumnes, gairebé 40, de fora d'Igualada, molts dels quals han posat com a primeres opcions a centres de la capital. Imma, una mare de Piera, va posar també com a opció primordial l'IES Pere Vives Vich, "i en segona instància l'Acadèmia, després el Mercader i finalment l'IES Guinovarda de Piera. La meva sorpresa va ser quan malgrat la nota que tenia ella, un 7,07, no va entrar en cap de les quatre opcions". Aquesta mare ha recorregut tots els instituts aquesta setmana i també s'ha hagut de desplaçar als serveis territorials, situats a Manresa. Afegeix que "he fet reclamacions per Inspecció i el centre de l'Apiària també està fent pressió. Estem pendents que la gent assignada renunciï a alguna plaça".

Patrícia Illa, responsable de l'àrea d'Ensenyament a Igualada, considera que "la pressió ha fet efecte" i que "per encabir als alumnes d'Igualda estàvem disposats a arribar on faci falta. És clar que el problema no està resolt del tot i caldrà dotar de més recursos els instituts que amplien ràtios". El curs 2019-2020 aquesta problemàtica pot reaparèixer, amb l'arribada de la primera promoció del Badia i Margarit a Batxillerat.

PUBLICITAT

3 Comentaris

m

maria

7 de juliol 2018.17:54h

Respondre

Aquest Castells, sols te ”planificació” per la seva promoció.

Encara sort, que ara sent president de la diputació, planificara millor, si mes no , la seva promoció li surtirá enfortida..

N

Nuria Maluenda Gelabert

Igualada

11 de juliol 2018.17:35h

El Sr Castells con la Patricia el que han Fer es moures perqué aquest nens tinguin placa social una de les mares d un nen afectat i una de les mares que mes ensenyament hemos mogut i tota la culpa... Llegir més ha sigut d un inspector que tenim de la Generalitat incompeten que no ha tingut previsio, el mejor fill encare esta sense matricular perqué no va prevenir que Hi hagues una placa amb disminucio total i haguer Fet l inscripció correctament i estem a l espera que dongui permis per obrir una placa al mercader, es intolerant que enseña diguin que el baxillerat no es obligatori i si volvemos estudiar m en vagi a la privada

P

P.

Igd

7 de juliol 2018.15:53h

Respondre

Agrair el tracte rebut per part de la regidoria de l’Ajuntament, el candidat d’ERC a l’Ajuntament i a tothom que ens ha donat suport.
Gràcies

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.