TORNAR
PUBLICITAT

Dimarts de Diàlegs tracta si cal marxar d'Igualada per desenvolupar-se professionalment

El sociòleg Xavier Martínez-Celorrio és el convidat per parlar sobre el tema

societat
Dilluns, 13 octubre 2014. 12:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
 La Sala de Socis de l'Ateneu Igualadí acollirà la primera edició de Dimarts de Diàlegs després de la parada estival. Serà demà, a les 8 del vespre, amb la pregunta “Em quedo o marxo d’Igualada?”

Demà, dimarts 14 d'octubre, torna DdD (Dimarts de Diàlegs) a l’Ateneu Igualadí. Serà a les 8 del vespre la Sala de Socis. La pregunta que servirà de base per a la reflexió és: “Em quedo o marxo d’Igualada?”.DdD vol posar damunt de la taula si Igualada ofereix les perspectives de prosperar professionalment i quines són les fortaleses i mancances de la ciutat perquè la seva gent hi visqui i hi treballi. D'altra banda, també es vol analitzar si, tant en el cas de que ens quedem com que marxem, ho fem per voluntat o per necessitat i quines són les causes i conseqüències de cada una d'aquestes decisions.

L’obertura de l’acte anirà a càrrec del doctor en Sociologia, atropòleg i professor de la Universitat de Barcelona, Xavier Martínez-Celorrio, que també és autor de varis llibres de recerca i articulista d’opinió en diversos mitjans de comunicació com el Periódico, l’Ara o el País. Martínez-Celorrio, a través d’una entrevista que li farà el coordinador de DdD Jordi Cuadras, posarà damunt de la taula quina és la realitat a Catalunya de la gent que marxa o que hi torna i els motius que els porten a fer-ho i les conseqüències que té per al país.

Després dels primers quinze minuts d’introducció, s’analitzarà el tema a escala local tot fent una mirada a quina realitat viu Igualada en aquest sentit. A la “Fila 0” s’hi ha convidat diversos igualadins que poden parlar en base a la seva experiència com Màrius Rossell (fundador de l’empresa igualadina Trilogi amb seu a la ciutat i ara també a la Xina), Pep Valls (consultor en màrqueting conceptual i retail amb estudi Igualada i delegació a Dubai), Joan Vilanova (barceloní que és responsable d’un dels programes del Sincrotó Alba i que viu a Igualada), Anna Marsal (periodista que ha viscut uns anys a Alemanya i treballa en servei de premsa) i Pau Sastre (músic i cantant que ha estat diversos anys a Boston). A tots ells s’hi podrà sumar el públic per a donar la seva opinió, ja que com en cada DdD, el públic té un paper important i ocupa la major part del temps de la sessió.

Una vegada més, DdD també es podrà seguir a través de Twitter al perfil @DimartsDialegs. Durant l’acte sempre se’n fa una crònica 2.0 de manera simultània i, en aquest cas, l’encarregada de piular el contingut de la reflexió serà la periodista Cora Muntané. DdD (Dimarts de Diàlegs) és l’espai de tertúlia, debat i reflexió d’Igualada que acull l’Ateneu Igualadí des del mes de gener i que té l’objectiu de recuperar la vella tradició de tertúlia que hi havia en molts cafès dels ateneus de Catalunya. Per això, un dimarts al mes s’organitzen diàlegs sobre un tema en concret que guardi relació amb Igualada. L’objectiu és aconseguir que el debat, el diàleg i la discussió siguin eines per a fomentar el coneixement i el pensament crític a la ciutat.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.