TORNAR
PUBLICITAT

L’EAP vilanoví convida els infants a pensar com seria un món sense tabac

societat
Dilluns, 8 juny 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L’EAP Vilanova del Camí acaba de tancar la setmana sense fum, que enguany ha comptat amb una nova edició del concurs de dibuixos per a nens i una campanya de sensibilització per als adults. Les dues activitats han estat molt ben valorades pel personal del centre mèdic, especialment el concurs de dibuix que ha comptat aquesta edició amb la participació d’una trentena d’infants de 3 a 12 anys.

Pilar Ibáñez, infermera de l’EAP vilanoví, explicava a La Carmanyola de Ràdio Nova que els ha sorprès gratament la visió que els nens tenen d’un món sense tabac, que era el tema que es proposava en aquesta edició. "Aquest és un tema que preocupa la quitxalla i així ho han plasmat als seus dibuixos".

Exposició de dibuixos al CAP de Vilanova

Aquest divendres 5 de juny, ha tingut lloc el lliurament dels premis d’aquesta segona edició del Concurs de dibuixos, que la setmana passsada han decorat els passadissos del CAP on també s’han mostrat alguns missatges positius per animar els adults a deixar de fumar. Han estat missatges que han sorprès  la quitxalla però també  les persones que aquests dies han visitat el centre mèdic i que no dubtat a demanar informació al respecte.

Des de l’EAP vilanoví, s’ha aprofitat la Setmana sense Fum per portar a terme una campanya d’informació i sensibilització per animar la població a deixar el tabac. Malgrat que l’equip d’atenció primària vilanoví no pot concretar quin impacte ha tingut o tindrà aquesta campanya informativa, estan convençudes que cal oferir informació i eines contínuament a la població per ajudar-los a deixar de fumar. Una bona part de les persones que deixen de fumar, explica la infermera Joana Martí, ho fan per una qüestió de salut personal o relacionada amb la d’altres membres de la família.

Un dels temes que més preocupa el sector sanitari és l’impacte que pot tenir el tabac i l’efecte del fum en els menors. Per això, infermeres i metges, sobretot de l’àrea de pediatria, insisteixen a les famílies perquè cerquin espais i ambients lliures de fum, sobretot si es tracta d’espais petits i tancats com pot ser el cotxe.

Des que l’ICS va apostar per incorporar aquest servei d’informació i assessorament dins la rutina assistencial dels professionals de l’atenció primària, el nombre de pacients que han deixat de fumar ha augmentat de manera considerable. Aquestes actuacions es complementen amb dispositius especialitzats ubicats en alguns centres d’atenció primària i hospitals.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.