TORNAR

L'efecte del pont de desembre es comença a notar a l'Hospital: hi ha 42 malalts de COVID-19

El risc de rebot és de 281 a l’Anoia i de 474 a Igualada

societat
Dimarts, 22 desembre 2020. 15:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El director assistencial hospitalari del Consorci Sanitari de l'Anoia, Jordi Monedero, avança que cal una conscienciació màxima: la unitat de medicina interna està ocupada per complet per pacients de la pandèmia i també una part de la unitat de cirurgia. El centre, de moment, es manté encara la fase 2, en la qual encara hi ha activitat quirúrgica.

PUBLICITAT

Els darrers dies s'ha notat un increment de casos de la COVID-19 que són atesos a l'Hospital Universitari, molt amb relació amb l'augment dels índexs de transmissió i de rebrot que hi havia la setmana passada. El doctor Jordi Monedero, director assistencial hospitalari, assenyala que "comencem a veure l'increment de malalts quee es van encomanar de la COVID-19 durant el pont de desembre. Aquest lapse de temps fins ara és el període en el que es triga a presentar símptomes i empitjorar". En concret, entre els malalts de planta i els que es troben a l'UCI, hi ha 42 persones malaltes per la pandèmia a l'Hospital Universitari.

Això suposa gairebé el 30% de persones que es troben al centre. Els efectes del pont de desembre es reflecteixen ara: "el punt d'inflexió de les persones que tenen símptomes és cap al vuitè o desè dia, que és quan es pot produir un empitjorament". Aquests casos han começat a ingressar aquestes darreres jornades. Ara mateix, la unitat de medicina interna és dedicada a pacients de COVID-19 i també un sector de la unitat de cirurgia. En tot cas, el centre "continua a la fase 2" on hi ha encara activitat d'operacions. El risc de rebrot ara mateix a Igualada és de 474 i el risc de transmissió d'1,5 (és a dir, cada 10 persones positives en contagien a 15). Al global de la comarca, xifres més reduïdes però també preocupants, el risc de rebrot és de 2,81; l'RT, 1,28.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.