TORNAR

S'enceta un programa d'atenció a la gent gran de Vilanova en base a plans d'ocupació

El servei es focalitza a col·lectius de Camp del Rei i el casc antic

societat
Dimarts, 19 febrer 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Des d'aquest febrer i fins el mes de juliol, s'activa un servei d'atenció a domicili al municipi a través d'un pla ocupacional. Les persones que vulguin accedir al servei han d'adreçar-se a l'Edifici d’Entitats, a la plaça dels Horts, 1, o contactar al telèfon al 93 8054411, extensió 2.

PUBLICITAT

L'Ajuntament de Vilanova del Camí estrena un servei adreçat a les persones grans amb pocs recursos econòmics i que es troben en una situació de vulnerabilitat i de desatenció. Les prestacions també s'estenen a persones amb diversitat funcional, amb problemes crònics de salut i persones amb dependència i sobrecàrrega familiar. El consistori compta amb una treballadora familiar i una auxiliar de la llar que prestaran aquest servei des d'aquesta setmana fins a finals de juliol. Les tasques que poden desenvolupar estan relacionades amb l'atenció a les persones: aixecar-los del llit, realitzar la higiene personal, organització de la llar, acompanyaments, preparació dels àpats… I també tasques d'atenció a la llar per mantenir l'ordre, la neteja i el manteniment dels domicilis.

La regidora de Serveis Personals, Sílvia Cáceres, explica que "el servei està concebut per ajudar a aquelles persones que més ho necessiten i que viuen en el casc antic i el Camp del Rei, que són les dues zones compreses a la Llei de Barris". Cáceres subratlla que "el servei és important i necessari perquè s'adreça al col·lectiu de persones més vulnerables i alhora tan poc visible, perquè pertany a l'esfera més íntima de les persones i no pas a l'esfera pública".

Aquells interessats en rebre aquest servei i de complir amb la condició de residir al casc antic o el Camp del Rei poden contactar amb Serveis Personals per tal que els ajudin a omplir el formulari. Les sol·licituds es poden fer fins el 28 de febrer. La documentació que cal aportar és el DNI; el certificat de pensió de les persones que conformen la unitat familiar; el rebut del lloguer o hipoteca, en cas que n'hi hagi; l'informe mèdic, en cas que sigui necessari; el certificat de resolució del grau de discapacitat emès per la Generalitat en cas que tingui discapacitat reconeguda.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.