TORNAR
PUBLICITAT

Endesa retira el darrer tram de linia elèctrica aèria al Barri de Sant Pere

S’han desballestat quatre torres metàl·liques i 250 metres de cablejat

societat
Dimarts, 14 gener 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els operaris de la companyia Endesa han enllestit el desballestament, cosa que permetrà una millora ostensible en la qualitat del servei per a més de 4.000 clients. La inversió ha estat de 90.000 euros.

PUBLICITAT

Algunes de les torres afectades pel desballestamentS'ha retirat l'últim tram aeri de línia elèctrica de mitjana tensió que hi havia al barri de Sant Pere d'Òdena. La zona queda ara sense torres metàl·liques d'aquesta tipologia. Ja no hi haurà l'impacte visual de la infraestructura i, gràcies a l'estesa de noves escomeses soterrades i a un nou centre de transformació, es millorarà la qualitat del servei als 4.124 clients que s'alimenten d'aquesta instal·lació. Els usuaris són del mateix barri i la població veïna d'Igualada. En total, s'han desmuntat quatre torres i uns 250 metres de cablejat d'una línia aèria de doble circuit a 25 kV que, entre d'altres, creuava la riera d'Òdena i l'antiga N-II.

Han estat treballs complexos, tant per l'eliminació de la infraestructura existent com per l'estesa de 400 metres de noves escomeses subterrànies entre la subestació Anoia, ubicada al costat de la rotonda variant que hi ha entre la N-IIa i la C-37 –al terme municipal de Vilanova del Camí– i un nou centre de transformació que s'ha telecomandat, és a dir, que es controlarà a distància.

La nova instal·lació tindrà uns equips d'actuació remota i d'un sistema de comunicacions que permeten accionar a distància els dispositius de maniobra de la unitat, des del Centre de Control que la Companyia té a Barcelona. Així, per tant, pot evitar-se el desplaçament de les brigades sobre el terreny, la qual cosa estalvia temps en la localització d'avaries, amb la consegüent reducció del període d'interrupció del servei als clients. Els treballs han comptat amb una inversió aproximada de 90.000 euros –aportada íntegrament per Endesa– i formen part de l'últim capítol de la Companyia a la comarca de l'Anoia per integrar la infraestructura elèctrica en l'entorn i, alhora, millorar el subministrament a tots els clients que alimenta. L'objectiu també és dotar la infraestructura, amb una potència de 18.830 KVA, dels darrers avenços i millores tecnològiques.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.