TORNAR
PUBLICITAT

Som Energia comença un projecte col·lectiu d'instal·lacions fotovoltaiques a l'Anoia

S’ha obert un sondeig per conèixer quantes persones del territori hi estan interessades

societat
Diumenge, 12 juliol 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'Anoia ja acull en el seu territori projectes cooperatius com l'aerogenerador 'Viure de l'aire del cel', a Pujalt. A l'Anoia hi ha 700 persones sòcies de Som Energia i més de 1.200 contractes de subministrament elèctric.

PUBLICITAT

Som Energia a l'Anoia anuncia una iniciativa de "compra col·lectiva d'instal·lacions fotovoltaiques". S'adreça a persones interessades a produir la seva pròpia electricitat a partir d'energia solar. El projecte s'anomena L'Electra Solar, i serà similar als que ja s'han dut a terme a altres comarques catalanes. Un model col·lectiu que "ofereix solvència tècnica alhora que disminueix els tràmits i la despesa a què els usuaris han de fer front."

Les inscripcions no es preveuen obrir fins finals del 2020, quan es triarà l'empresa que farà la instal·lació de les plaques. Abans d'iniciar la licitació i les inscripcions, però, han obert un sondeig per tal de conèixer quantes persones de l'Anoia poden estar interessades a participar-hi. Es pot respondre fins al 19 de juliol accedint a l'adreça http://ves.cat/eva6 que es pot trobar a les xarxes de Som Energia Anoia a Twitter i Facebook.

La proposta s'adreça a persones o petites empreses que són sòcies de Som Energia. Les persones que estiguin interessades en el projecte i encara no en siguin se'n poden fer al mateix moment, aportant 100 euros al capital social de la cooperativa (sempre recuperables en cas de baixa). L'Electra Solar obrirà un concurs per triar l'empresa que oferirà el projecte "claus en mà" d'autoproducció fotovoltaica tenint també en compte criteris de proximitat i d'economia social i solidària. Un cop resolta la licitació, que es preveu cap a la tardor, es coneixeran els preus i característiques que ofereix l'empresa guanyadora, i serà aleshores quan les persones interessades en podran formalitzar la inscripció.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.