TORNAR
PUBLICITAT

Els equips d'atenció primària a l'Anoia faran xerrades sobre el document de voluntats anticipades entre la ciutadania

En aquest document, les persones expressen com volen que siguin els seus tractaments, per si un dia no poden decidir per si mateixes

societat
Divendres, 21 febrer 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest dimecres, la Vinícola de Montbui acollia una xerrada sobre el document de voluntats anticipades. Les properes setmanes, es faran altres actes de difusió a diversos equipaments de l'Anoia: la propera, el dimecres 26 de febrer, a 2/4 de 8, al centre de serveis del Nucli Antic de Montbui.

PUBLICITAT

Per iniciativa d'un grup de professionals residents de Medicina i Infermeria Familiar i Comunitària de l'ICS Catalunya Central, s'ha proposat augmentar el nombre de peticions de documents de voluntats anticipades (DVA). Es tracta d'un tràmit que es fa de manera gratuïta i que permet les persones deixar constància de com volen que siguin els seus tractaments si un dia no poden decidir per si mateixes. Entre d'altres aspectes, poden indicar-hi les preferències en les cures a rebre, la donació d'òrgans, l'assignació d'un representant en cas de no poder expressar-se, etc. Durant el mes de març es faran tres xerrades a Igualada. A Montbui, se'n va fer una ja aquest dimecres i la propera serà el dimecres vinent, al Nucli Antic.

Dues professionals d'atenció primària, en un acte de difusióLes intervencions d'aquest projecte van dirigides a tota la població major de 18 anys amb plena capacitat de decisió. S'ha detectat que, fins ara, la major part dels DVA els fan persones més grans de 50 anys. Els impulsors expliquen que un dels principals motius pels quals hi ha persones que estan fent-se aquest document actualment és perquè "han viscut alguna experiència personal o familiar que les ha obligat a prendre la decisió de final de vida d'un ésser estimat i, arribat el moment, volen deixar constància de la seva decisió i evitar que algú proper assumeixi aquesta responsabilitat". Per informar-se de com fer el tràmit, els interessats poden adreçar-se al seu CAP de referència.

Amb posterioritat a la xerrada de Montbui, es faran tres sessions a Igualada. La primera el dimecres 4 de març, de 10 a 1, al punt informatiu del Mercat de la Masuca. Després, el dimarts 10 de març, a les 11, al Casal del Passeig del Passeig Verdaguer. La darrera, el dilluns 30 de març, a les 7, a la Biblioteca Central de Cal Font.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.