TORNAR
PUBLICITAT

S'estrena a Igualada el primer punt de càrrega de vehicles elèctrics de Catalunya amb energia hidràulica

El dispositiu instal·lat per Aigua de Rigat permet l’estalvi de 4,85 tones de CO anuals

societat
Dijous, 8 abril 2021. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Una turbina hidràulica generarà entre 1 i 2,2 kilowatts per hora. La companyia es mostra satisfeta "d'avançar en els objectius de sostenibilitat" i que fan que ara el 40% de la seva flota sigui sostenible. 

La companyia Aigua de Rigat ha instal·lat a Igualada el primer punt de càrrega de vehicles elèctrics que s'abasteix de l'energia generada per l'aigua. Es tracta d'una instal·lació de càrrega única a Catalunya. Es troba està situada just davant del dipòsit Rectangular, al carrer d'Irlanda, número 8. Al llarg de la xarxa de distribució, existeixen punts on es produeix energia elèctrica a partir de petits salts hidràulics i de sobrepressions derivades de la topografia del terreny i la topologia de la xarxa d'aigua. En el cas d'Igualada, en el punt on s'ha instal·lat el punt de càrrega, es produeix un salt d'aigua a l'entrada del dipòsit Rectangular.

Per poder aprofitar aquesta energia, s'ha instal·lat una turbina hidràulica capaç de generar entre 1 i 2,2 kW/h, és a dir, Aquesta turbina genera suficient energia per carregar fins a dos vehicles alhora. En funció del vehicle, el temps de càrrega completa pot variar: una bicicleta elèctrica, unes tres hores; una moto elèctrica, entre dues i quatre; i un cotxe pot trigar a carregar-se completament entre quatre i sis. 

Amb aquest carregador, segons Aigua de Rigat, "es mitigaran 4,85 tones de CO2 l'any. S'espera un ús freqüent, ja que està situat en una zona estratègica del polígon industrial d'Igualada, propera a la zona residencial". Aigua de Rigat posa a disposició de la ciutadania aquest punt de càrrega de forma totalment gratuïta. Quan no hi hagi vehicles carregant, l'energia que es genera s'utilitzarà per a l'alimentació dels analitzadors de clor i la il·luminació del dipòsit. Hi ha un inversor a la sortida de la turbina per modular l'entrada segons l'energia produïda.  Per visualitzar imatges del funcionament del punt de càrrega, es pot accedir al vídeo a través del següent enllaç a Youtube: https://youtu.be/-RUYOD3a54M.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.