TORNAR
PUBLICITAT

La família Singla insisteix que té una proposta per Can Morera i el govern odenenc desmenteix cap novetat

L’Ajuntament d’Òdena va remarcar a la Generalitat que volia que es respectés la seva autonomia i que els terrenys ”no entrin a l’equació”

societat
Dijous, 23 juliol 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Tot i que l'Ajuntament d'Òdena va remarcar a la Generalitat que no es contemplés en cap cas l'emplaçament de Can Morera en les àrees disponibles pel Pla Director, els propietaris d'una part dels terrenys afirmen que "tenim alternatives". El procés participatiu continua i l'empresa Adequa, amb la família Singla com a socis, assegura que "oferim els terrenys com a un emplaçament ideal."

PUBLICITAT

L'empresa Adequa, participada per la família Singla (els propietaris del controvertit espai de Can Morera) ha emès un comunicat on asseguren que el projecte de 'data center' per als terrenys, amb el nom de D-Hub, "és més viu que mai". La promotora assegura que "la nostra proposta guanya pes a mesura que avança el procés, ja que es presenta com l'alternativa real per millorar la competitivitat del territori. Cada cop són més els experts que asseguren que el futur es troba en la indústria 4.0 i és per això que el D-hub Òdena es presenta com una aposta estratègica". Per contra, l'Ajuntament d'Òdena apunta que "després de tots aquests mesos, seguim sense cap proposta en ferm sobre la taula per implantar-se en aquests terrenys."

La batllessa Maria Sayavera puntualitza que "és només una de les propostes que hi ha en el procés participatiu. Però en primer lloc, hem defensat moltes vegades davant la Generalitat que no volem que aquest espai entri en cap debat i esperem que se'ns respecti la decisió." A més del mateix ajuntament, l'entitat Per la Conca, Unió de Pagesos i SOS Penedès, es postulen contra l'ús d'aquest espai d'Òdena i aposten per contemplar la possibilitat d'un parc agrari.

El procés participatiu, que tindrà lloc al llarg de tot aquest 2020 i que impulsa la Mancomunitat, és ara en la seva primera fase de debat i s'hi estan fent diverses aportacions. La promotora Adequa exposa que "en aquest pla estem fent propostes i mostrant interès per l'opinió dels experts". Afirmen que "no hem comptat amb un espai per presentar el projecte en la seva globalitat i poder mostrar els beneficis econòmics i socials que comportaria la seva implantació."

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.