TORNAR

La família Singla vol l'aprovació del PDU per portar "un 'data center' amb un miler de llocs de treball"

Demanen a l’Ajuntament d’Òdena que reconsideri la seva postura ”per interès general”

societat
Dimarts, 29 octubre 2019. 13:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

En la llarga polèmica sobre el futur de la zona de Can Morera, aquest dimarts hi intervenia un actor que fins ara no havia parlat. L'empresa Adequa, participada per la família Singla, propietària de part dels terrenys que afectaria el Pla Director Urbanístic de la Conca, considera que "frenar el projecte suposa deixar escapar l'oportunitat de guanyar molts llocs de treball". Proposen "un hub logístic".

En una compareixença davant els mitjans, la família Singla refermava aquest dimarts la intenció de tirar endavant el seu projecte empresarial a Can Morera. Pepe Singla, fill de l'empresari igualadí Josep Singla, manifesta però que "la tramitació d'aquest PDU no és de caire privat, el fa la Mancomunitat de la Conca" on "hi ha una majoria de municipis a favor". Segons Singla, "el projecte portarà benefici social i econòmic" a la comarca. L'empresari ha presentat una sèrie de 'partners' amb els que el departament ACC1Ó i Adequa negocien per establir a la finca. Un d'ells seria una empresa TIC "que faria un 'data center'. Generaria un miler de llocs treballs directes i 600 d'indirectes".

Pepe Singla, davant un mapa de la ConcaLa cartera d'empreses que Singla afirma que s'interessen (veure imatge) per ser al polígon és de sectors molt diversos, tant del tecnològic, com mobilitat o "logística, que malgrat l'estigma que té és un sector amb connexions amb les TIC i que pot generar molts llocs de treball". Adequa està treballant aquestes ofertes conjuntament amb el Consorci de la Zona Franca. Lamenta que l'Ajuntament d'Òdena "que es faci enrere" i recorda que "es va aprovar la moció (contrària al pla) abans de reunir-se amb nosaltres".

L'aposta per un 'data center' "és possible. Fins ara s'instal·laven al nord d'Europa per les condicions climàtiques que afavoreixen la conservació amb el fred, però la tecnologia avança i els CPU de les computadores ja poden treballar a temperatures més altes". Segons Singla "serviria per afavorir l'ecosistema de les TIC al territori". Es tractaria "d'un polígon modern i sostenible, amb l'energia generada amb fonts alternatives".

"No especulem"

Els propietaris de la finca es mostren disposats a reunir-se amb tothom i afirmen que "s'ha desinformat molt sobre el projecte". Pepe Singla subratlla que "no venim a especular. Els costos d'urbanització serien cinc cops superiors al preu del terreny. No faríem una despesa així si no tinguéssim cap soci". Demana que "es busqui l'interès general" i que "no imposarem res si no hi ha consens".

En aquest moment, l'avenç del PDU és a punt d'aprovar-se i el llum verd definitiu podria arribar l'any vinent, després de la fase d'al·legacions. Admet que es pot estudiar una afectació més petita si hi ha part dels propietaris de l'entorn que no volen incloure els terrenys dins el projecte. La zona afectada en un principi és de 370 hectàrees, la meitat de la família.

 


14 Comentaris

P

Pepito

2 de novembre 2019.12:29h

Respondre

Com sempre Igualada a fet tard.
La cosa ja està decidida, AMAZON, invertirà 1.5000 millors de euros, al Aragó, Villanueva de Gallego. per ser més exactas.
Les instalación ocuparan 100.00mtriz... Llegir més cuadrats.
I crearà 1500 llocs de treball

Aquestes mega empreses, no volen arriesga, en zones de conflicte permanent.
Lo ser de Boné tinta.
Visca la República!!!!

J

JoanV

Igda

2 de novembre 2019.07:05h

Respondre

Amb informació sobre la taula es pot decidir i fer les coses bé.

Abans de dir a tot que no, fora bo parlar amb coneixement. L’estancament i endarreriment que vivim respon a vàries raons,... Llegir més però l’actitud no n’es una de menor.

Per descomptat que la millor opció pot ser no fer res, però tan sols és una opció quan es coneixen i valoren les altres.

Si, com diu la persona que ha presentat el projecte, hi poden haver empreses tecnològiques, jo almenys voldria saber-ne més. Si, al final hi ha un projecte ampli, es pot organitzar una consulta. Els interessats d’una i altra banda ho podrien discutir, sense l’amargor que destilen algunes respostes d’aquest fil, que potser, o potser no, són minoritàries.

I és que sembla que el món avança, però en general lluny d’aquí.

I

Indignació pura

Can Masarnau

2 de novembre 2019.10:24h

El món avança si, però cap a la conservació de la terra no cap a la destrucció! Òdena va sortir un NO contudnent a les eleccions OAF i FemÒdena van guanyar. I la llista creada per en Castells... Llegir més res de res. Si hi ha d’haver consulta hauria de ser a Òdena. Totes aquestes empreses no porten tants treballadors com una nissan o seat. Cal destruir tot el medi per una empresa que te 2 persones per Haa? Zona de l’aerodrom que tal per què no allà? Perquè no són dels homes de negre...

P

Poligons buits

Òdena

31 d'octubre 2019.00:26h

Respondre

Polígons buits a tota la Conca i ells volent destruir més pel seu benefici propi. Increïble.

J

Jordi Suàrez

Òdena

30 d'octubre 2019.09:11h

Respondre

Singla hauria de saber que la Mancomunitat, la formada en l’anterior mandat, només ho va demanar. La Mancomunitat en planejament urbanístic no pinta res, RES, amic Pepe, i això ho hauria de... Llegir més saber. Si ho sap es un intoxicador i si no ho sap un incompetent. Malament fer tractes amb la seva família. En al nou mandat, amb la nova formació d’alcaldes de la Mancomunitat, qui ho demana?

La credibilitat de la seva família està per terra. Zero. Les seves opinions no ens interessen, per la senzilla raó que Vostè és part interessada. Primer fer-hi una presó, després pagant POUM’s condicionant ajuntaments, ara un no sé què.

En el quadre d’empreses diu que són “empreses a les que s’ha proposat venir a Can Morera, i Vostè ens diu que “s’interessen”. Encara com no ha proposat a Microsoft que vingui a Can Morera. Proposar és una cosa i que s’interessin és una altra. Més contradiccions que el desacrediten.

No sé què és un data center, però segons la wikipedia és centre de dades, una instal•lació que es fa servir per allotjar sistemes informàtics i els components associats, com són les telecomunicacions i sistemes d’emmagatzematge i on es concentren els recursos necessaris per al processament de la informació d’una organització.

Què llegeixo jo que és un data center? Ordinadors que funcionen sols. Ocupació zero.
Diu el Pepe que s’ha desinformat molt sobre el projecte. Més mentides. El problema precisament és que no s’ha informat. Informació zero, transparència zero.
Per fi una veritat, que es però que ho sigui: ”no imposarem res si no hi ha consens”. Miri, el consens es va veure a les passades eleccions municipals i en la resolució del govern d’Òdena.
Com és possible que Vostè, Pepe, ja sàpiga que l’avanç és apunt d’aprovar-se”. M’està dient que Vostè es passeja per Urbanisme de la Generalitat, como “Pepe por su casa”, dient què han de fer els tècnics i polítics de la Generalitat?

Al final el Pepe ho rebla dient que “es pot estudiar una afectació més petita”. Però quin morro que té. Quina mena de funcionament es pensa que té aquest país. Amb Vostè haurem de negociar una afectació més petita? La societat, el govern municipal, la ciutadania, ha de negociar amb Vostè una afectació més petita? Vostè ja sap el que s’afecta com per dir que si no ens agrada en podem parlar?
O el senyor Singla, el Pepe, és un farsant, un mentider o aquesta administració de la Generalitat està podrida de dalt baix.

Si jo hagués de vendre un projecte a ciutadans enfadats, l’ùltim que faria és enviar a la persona interessada en vendre els terrenys a explicar les bondats d’un projecte. A sobre ens pren per imbècils. Molt cutre tot plegat.

M

Marc

30 d'octubre 2019.00:51h

Respondre

Què? Però qui són aquesta gent? ah, o sigui que ara defenitivament ens expliquen derrere tot això hi ha el sr.Singla ja condemnat a presó per altres casos d’aquests? Mare de déu, ara si que... Llegir més ho hem vist tot sobre el tema!
Tenim molt polígon buit com perquè penseu en el vostre negoci primer!

A

Antoni

Igualada

29 d'octubre 2019.17:46h

Respondre

Crec que val la pena valorar aquesta opció. Evidentment, i com diu la propietat, hi ha molts matisos, i la superfície podria variar. Però una inversió TIC crec que és molt interessant per a la... Llegir més comarca.
Demostren que hi ha empreses interessades amb nom, i em consta que algunes de les anònimes també hi ha un interès cert.

m

molt interessant

idg

29 d'octubre 2019.18:26h

M’explicaven en un curs de redacció (per escriure treballs) que la paraula interés/interessant/interesting s’hauria d’eliminar dels escrits. De fet hi havia un revisors que et ”suspenia”... Llegir més si la feies servir. És un comodí que no aporta cap informació objectiva. Miri, li poso un exemple: ”he llegit el seu comentari amb molt d’interès”.

J

Jordi Suàrez

Òdena

31 d'octubre 2019.10:33h

I ara què fem Antoni? Resulta que tu sap més que l’Alcaldessa d’Òdena. Potser que t’ho facis mirar o expliquis perquè tu saps més que l’Alcaldessa. Perquè tu hauries de saber les... Llegir més empreses anònimes i no l’Alcaldessa?
https://anoiadiari.cat/politica/alcaldessa-odena-desmenteix-hi-hagi-cap-nom-ferm-instal-lar-se-can-morera/

A

Antoni

Igualada

31 d'octubre 2019.14:26h

Noto molt nerviosisme, i potser que ens calméssim una mica, doncs els nervis moltes vegades no ajuden a fer discursos intel.lectualment prou elaborats.
Primerament, no és el mateix una... Llegir més empresa anònima, que una empresa que vol mantenir l’anonimat, la confidencialitat de la inversió. Jo no sé el nom de l’empresa, ni he parlat mai amb el Sr Singla, i fa un mig any, aquesta inversor en concret, ja es rumorejava. Per dir-ho d’una altra manera, si és un estirabot del Sr Singla, no és del mes d’octubre, sinó de la primavera.

Evidentment, jo no sé si sé més que l’alcaldessa, perquè tampoc sabem què sap l’alcaldessa (que tampoc és el mateix el que sap l’alcaldessa que el que diu que sap). En tot cas, el que sap l’alcaldessa també dependrà del traspàs de papers que li va fer l’anterior alcalde, doncs li recordo, això no és un tema d’octubre, això és un tema d’abans de les eleccions, i algú m’ha fet arribar, que l’anterior alcalde algun o altre viatge va fer a l’extranger per conèixer més detalls de la proposta.

Per tant, no intenti buscar coses en mi. No em considero cap expert ni cap persona especialment informada en aquest tema. No tinc cap informació privilegiada. Simplement em faig ressó d’un rumor que corria, i en diferents àmbits. I li puc assegurar que si l’alcaldessa no el coneix, amb el temps que ha passat, és que potser els odenencs no tenen un alcaldessa prou ben informada.

Però en tot cas, li puc confirmar que el rumor existia. Que dubto que l’alcaldessa no el conegui. I per tant, crec que la cosa pot anar pel fet que o l’alcaldessa no diu el que sap (que seria prou greu, i si fa això no cal que faci comunicats de premsa), o que també podria ser que aquell interès que existia potser ara s’ha refredat. Però en tot cas, millor que li pregunti a l’alcadessa. Que segur que sap més que jo, i li pot donar més detalls sobre aquest rumor.. Espero que li hagi quedat ben clar, sense necessitat que ni jo ni vostè ens ho haguem de fer mirar (com a mínim jo).
Que acabi de tenir un bon i tranquil dia!

m

molt interessant

igd

26 de novembre 2019.11:14h

Un rumor. Un bon punt de partida per arribar lluny. Molt interessant.

m

maria

castelloli

29 d'octubre 2019.16:33h

Respondre

Potser no seria agosarat, demanar que a mesura que aquest llistat d’empreses es reafirmi es podrien anar ubicant en polígons existents i anar creixent segons els criteris de taca d’oli,... Llegir més d’estalvi de sòl, etc... que promou el departament. Fins i tot, d’haver-se tingut aquesta informació s’hagués pogut instal.lar les empreses d’automoció a Castellolí, pel tema del parc motor, etc.... ara hi haurà, potser, una empresa de lluços congelats.

A

Areneru

Conca d'ôdena

29 d'octubre 2019.15:38h

Respondre

Home!, s’han dignat a baixar a l’Arena! A donar la cara! Només han planificat arrassar el nord de la Conca i fins ara no calia. Però ara, els polítiquets encarregats de blanquejar la feina no... Llegir més se n’acaben de sortir. Dic jo, vulgar ”arenero” sense sou, si baixen a lidiar a la plaça púlica vol dir que han cremat els recursos de gua blanc (els confessables i els no tant). Gràcies per l’esforç Sr. Singla junior: si un cas, ja se us trucarà!

j

joan

igd

29 d'octubre 2019.15:17h

Respondre

Ha sortit de l’armari l’empresa d’inversions immobiliàries Adequa per dir que ”s’ha desinformat molt sobre el projecte” quan és ella qui genera el projecte i no havia obert la boca. Ja... Llegir més té , diem-ne, nassos.
I quina informació aporta?, bla, bla, bla: ”...sectors molt diversos, tant del tecnològic, com mobilitat o ”logística, que malgrat l’estigma que té és un sector amb connexions amb les TIC i que pot generar molts llocs de treball”.

Per il·lustrar que vol dir bla, bla, bla em molesto a mostrar-vos una notícia del Regió7 del 03-05-2011 sobre el polígon de Montbui. Tot mentida.

El nou sector industrial dels Plans de la Tossa de Montbui, promogut per l’Incasòl, té dues propostes en ferm per obrir activitats noves en aquesta superfície. ... Per bé que l’Incasòl es reserva desvelar els noms de les empreses que han fet les ofertes, assegura que són ”firmes del sector del metall” i properes geogràficament a la comarca. ...L’Ajuntament .... ha posat moltes esperances per al rellançament econòmic de la vila en els Plans de la Tossa. Romero avança que ”hi ha cinc empreses més que han mostrat interès explícit en les parcel·les, a part de les dues que ja han presentat la documentació”

La mateixa propaganda fa aquí un dels actors interessats. Què ha de dir ell!. Ja deu saber el Sr. Singla que aquests data centers no necessiten estar a Can Morera. Hi ha superfície disponible i més idònea a la Conca que els rebran amb els braços oberts. Interès general.

Tenim memòria. Pregunti’s: per què serà que les empreses de gestió immobiliària no tenen credibilitat?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.