TORNAR

El fòrum ciutadà de Masquefa tria les propostes finalistes dels pressupostos participatius

Les propostes recullen un rocòdrom, més canviadors per a nadons o millores als barris

societat
Dimarts, 12 juny 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La setmana passada, en una sessió oberta, veïns i veïnes de Masquefa van tractar els diversos projectes que se sotmetran a votació en breu per decidir quins s'incorporen als pressupostos. La votació final tindrà lloc en les propers setmanes i hi podran participar tots els majors de 16 anys empadronats al municipi.

PUBLICITAT

El dijous 7, la Sala d'Actes del Centre Tecnològic Comunitari (CTC) de Masquefa va acollir el Fòrum Ciutadà de Priorització. Durant la sessió, oberta a tota la ciutadania, els assistents van seleccionar els projectes finalistes que se sotmetran properament a votació popular en el marc de la primera convocatòria de Pressupostos Participatius de l'Ajuntament de Masquefa impulsada per la Regidoria de Participació Ciutadana. Una trentena de persones participen de la fase de selecció dels projectes finalistes.

La reunió de pressupostos participatius feta al CTCEn aquesta trobada s'hi va personar l'alcalde, Xavier Boquete, i la tècnica de Participació Ciutadana, Núria Pérez, encarregats de presentar la sessió i detallar l'objectiu de la trobada. Els representants de l'Ajuntament van donar la benvinguda a tots els participants i van agrair la seva implicació en aquesta fase del projecte. Boquete assegura que "estem molt satisfets del compromís i el rigor que els masquefins han demostrat un cop més amb aquest procés nascut per donar veu i vot a la ciutadania en la definició del projecte de poble que volem per a tots i que ara encara ja la seva fase definitiva".

Els veïns i veïnes van elegir les actuacions finalistes que formaran part de la votació popular d'entre un total de 31 propostes que, prèviament, van ser validades pels serveis tècnics municipals. Entre les propostes finalistes hi ha l'adquisició de drons que permetin el control dels accessos i camins boscosos als quals és necessari accedir, però que per seguretat es recomana fer-ho amb aquet tipus d'aparell; la millora dels pipi-cans distribuïts pel poble, fent-los més grans, amb porta i paperera; dotar tots els espais de pública concurrència de la vila de canviadors de bolquers en els serveis d'homes i dones.

També en matèria de jocs infantils, propostes com la col·locació de pèrgoles i arbrat gran als jardins i parcs infantils de Masquefa; l'habilitació d'un recobriment de goma al terra dels tobogans i equipaments al parc de les tirolines, el parc pròxim a la Llar Municipal d'Infants La Baldufa, el parc de la Font de la Malesa, i el parc de la plaça Pla de l'Estany; la instal·lació d'un Parkour Park; millorar i ampliar el Casal Jove; invertir en la compra de gots reutilitzables per cedir a les entitats quan organitzin empalmades, festes, trobades… ; instal·lar un o dos punts de recàrrega públics i gratuïts; canvis a l'Escola Font del Roure amb l'objectiu de millorar l'aprenentatge i renovació de les noves tecnologies de les escoles públiques; un rocòdrom similar a l'Ingravita d'Igualada, aprofitant la proximitat amb Montserrat seria un lloc on poder entrenar i fer un altre tipus d'activitat esportiva.

Entre d'altres propostes, hi ha crear o habilitar espais on els grups de música locals puguin assajar; arreglar el sòl i adequar-lo a les necessitats per a la pràctica del tennis de taula (sòl Stag Flex); nou material per a Ràdio Masquefa. Als barris, instal·lar una vorera o camí de vianants des de l'entrada d'El Maset fins a la carretera de Sant Sadurní, la millora dels camins de vianants a La Beguda Alta i plantació d'arbres per caminar sota l'ombra a l'estiu i fomentar el passeig dels veïns, asfaltar la baixada dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya a Can Parellada i enjardinar i habilitar un aparcament al descampat ubicat a la zona de la carretera (Punt Taronja).


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.