TORNAR
PUBLICITAT

La Fundació Àuria reuneix 5.000 euros de la Fundació “la Caixa” en material didàctic i d'interconnexió social

120 persones usuàries de la Fundació Àuria es beneficien del material didàctic adquirit amb la donació del 5.000 euros de la Fundació “La Caixa” per seguir connectats amb el seu entorn social

societat
Dijous, 13 agost 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Fundació “la Caixa” ha col·laborat amb el programa "Que la COVID no ens desconnecti", de la Fundació Privada Àuria, amb una aportació de 5.000 euros canalitzada a través de l’Acció Social de CaixaBank i que ha permès atendre a 120 persones usuàries del Programa d’Autonomia a la Llar d’Àuria

PUBLICITAT

El projecte dóna resposta a una iniciativa basada en l’emergència sanitària que s'ha viscut. Per les persones amb diversitat funcional, el fet de no poder tenir contacte amb els seus familiars, sumat al desconcert i a  la incertesa de la situació i del no saber com estaven realment els seus éssers estimats ha produït una gran angoixa, creant problemes de conducta. L ́entitat amb l'adquisició del material tecnològic i el seu ús ha fet possible que les persones seguissin connectades al seu entorn, i que s'anés  descobrint altres maneres d’estimulació cognitiva, de formació i de millora de l’autonomia personal.
La col·laboració de la Fundació Àuria amb la Fundació “la Caixa”, a través de CaixaBank, s’ha destinat a l'adquisició de motxilles tecnològiques, les quals consten d'un aparell per fer jocs d’entrenament cognitiu, altaveus per posar música, bombetes intel·ligents per regular el color i la intensitat, endolls intel·ligents, ulleres de realitat virtuals i tauletes. Eines que poden ser adaptades fàcilment a les diferents realitats de cada persona com poden ser limitacions de moviment, dificultats de coordinació oculomanual, dificultats de comprensió, manca de lectoescriptura, etc. El fet que aquest material sigui fàcil de transportar ha permès que fos utilitzat a les 9 llars residencials, la   residencia i el conjunt d’habitatges que formen part del Programa d’Autonomia a la Llar, un total de 120 usuaris de l'entitat.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.