TORNAR

El Garcia Fossas és l'escola amb més demanda a les preinscripcions d'Igualada

Les AMPA dels centres públics insisteixen que ”a Igualada hi ha d’haver les mateixes places que a la concertada”

societat
Dissabte, 2 juny 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les dades que han transcendit de les preinscripcions fetes el mes d'abril a les escoles d'Igualada refermen l'ascens de les peticions per entrar a les escoles públiques. D'aquestes, la que més demanda ha tingut ha estat el CEIP Garcia Fossas, situat a la carretera de Manresa. 

PUBLICITAT

Tres escoles públiques se situen al capdavant de les preferències en les preinscripcions per a P3 a Igualada de cara al curs 2018-2019. En un curs que estarà marcat, com els darrers, per l'adaptació de les escoles a la baixada de natalitat, el CEIP Garcia Fossas se situa amb 64 preinscrits com l'escola més demandada per les famílies igualadines, segons les dades amb les que compten les AMPA de les cinc escoles públiques. Ha rebut gairebé el doble de peticions que les altres escoles més cercades. La segona és el CEIP Ramon Castelltort, amb 37, i la tercera el Dolors Martí i Badia, amb 35. L'excés de demanda del CEIP Garcia Fossas, que oferia 44 places més unes altres sis per necessitats educatives especials haurà de ser absorbit per altres centres. Les tres escoles amb més preinscripcions en termes absoluts tenen dues línies cada una i en els altres dos casos, en principi, es podran satisfer les peticions.

Pel que fa a les concertades, l'Acadèmia Igualada i el Monalco han registrat 34 preinscripcions, segons el mateix document al que ha tingut accés Anoiadiari per a dues línies, mentre que en les concertades que tenen una sola línia, les que han aconseguit més preinscripcions són el Mowgli, amb 25, i l'Ateneu amb 23. Jordi Prats, president de l'AMPA del Garcia Fossas, considera que no es tracta amb equitat a les escoles públiques d'Igualada respecte els centres concertats: "hi ha més places per a la concertada, moltes més, però aquest any hem vist com les públiques s'han consolidat i gairebé han ocupat tota l'oferta".

Les AMPA consideren que es poden baixar ràtios "si és per un projecte educatiu, no em sembla bé que es fes només per solucionar un problema que tenen les concertades". Vol que "no s'improvisi amb això. Hi hauria d'haver un projecte de ciutat". També subratlla que "si es baixen les ràtios, alumnes que volen anar a les públiques es veuran obligats a anar a les concertades". Conclou que "allò més just seria que almenys hi hagués igualtat d'oferta de places entre els dos sistemes d'escola".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.