TORNAR

Un grup de persones provinents d’Ucraïna participen en el Curs de coneixement de la societat catalana

Un grup de 13 persones que han fugit del conflicte bèl·lic i que han sol·licitat protecció temporal a Igualada, han fet una aproximació a la història, geografia i cultura catalana

societat
Dimarts, 25 octubre 2022. 17:02. Redacció AnoiaDiari.

La setmana passada va finalitzar una nova edició dels cursos de Coneixement de la Societat Catalana, aquesta vegada adreçat plenament a un grup de persones que han estat acollides a Igualada fugint del conflicte bèl·lic que pateix Ucraïna. Els cursos són organitzats pel Servei d’Atenció a les Migracions de l’Ajuntament d’Igualada i realitzats per la Fundació Sociocultural Atlas. Aquest curs s’emmarca en la Llei d’Acollida de les Persones Immigrades i de les Retornades a Catalunya i el Decret 150/2014, de 18 de novembre, que regula el Servei de Primera Acollida i ha estat finançat per la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme.

En aquest curs hi han participat 13 persones i han comptat amb la col·laboració d’una traductora. El curs ha constat de vuit sessions durant les quals els participants s’han apropat a la història, la geografia i la cultura catalana, així com a les festes locals i el funcionament dels serveis públics. També han impartit classes el Centre d’informació per a treballadors estrangers (CITE) i la policia local. La darrera sessió es va dur a terme a l’Ajuntament d’Igualada, on han estat rebuts al saló de sessions consistorial pel Pere Camps, regidor de Promoció Cultural i Relacions institucionals.


1 Comentaris

p

paio

Igualada

26 d'octubre 2022.11:04h

Respondre

Molt bona iniciativa. Es important i convenient que els nouvinguts puguin fer ”una aproximació a la història, geografia i cultura catalana”. I també rebre informació del CITES i, perquè no,... Llegir més de la Policia. Em pregunto si aquest programa seguirà amb TOTS els nouvinguts perquè els sigui més planer saber on són i com som i vivim els d’aquí. I em pregunto si és massa tard per fer aquest programa amb efecte retroactiu amb altres col·lectius que no es signifiquen per el seu interès, diguem-ne ”integrador”.
Crec que no n’hi ha prou amb que els d’aquí siguem molt acollidors i es faciliti tot tipus d’ajuda (sobretot material) a molta gent, però que, després d’anys de ser aquí, ni parlen, ni s’integren ni demostren cap interès per fer-ho. No es tracta d’agraïment, sinó de sentit comú i autoprotecció per part d’ells. Després ens queixem quan apareixen ”Plataformes”, ”Bocs” i similars.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.