TORNAR
PUBLICITAT

Les grutes de les Deus de Sant Quintí de Mediona

societat
Divendres, 13 gener 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
PUBLICITAT

Des del passat mes de juliol ja es poden tornar a visitar  les grutes de les Deus de Sant Quintí, després que s’hi hagin dut a terme obres de seguretat, auscultació i conservació del patrimoni natural. 

Les grutes es mantenien tancades al públic des del novembre de 2010, després que un informe d’un tècnic de mines alertés d’un seguit de riscos per la seguretat dels visitants que ara s’han pogut subsanar en la seva totalitat.

Durant els treballs, l’Ajuntament ha aprofitat per incorporar a les grutes millores museogràfiques significatives, com ara l’ambientació musical de tot el recorregut, amb músiques pensades pel  lloc concret, i nova il·luminació, que permet visualitzar molts punts interessants que fins ara quedaven foscos. Durant el primer any, el servei de monitoratge anirà a càrrec de l’empresa Les Deus Aventura, que també organitza activitats d'aventura (vies ferrates, tirolines...) en el mateix espai natural. 

Per casualitat

Les grutes es van descobrir l’any 1954 per casualitat, quan se n’estava extraient unes roques de carbonat càlcic, denominades popularment “turo”, emprades en la construcció de l'aquari del zoo de Barcelona. 

Aquesta cavitat natural es va anar formant gràcies a la força de l’aigua i a la permeabilitat del terreny. La roca que envolta la gruta és de travertí i, en tractar-se d’una roca de carbonat càlcic, actua com una esponja, recollint l’aigua de pluja i filtrant-la després tot desfent, a poc a poc, la roca calcària i formant així, per sedimentació, les estalactites i estalagmites a l’interior. 

L’espai natural és el principal punt d’atracció de visitants i, per tant, una de les portes d’entrada al municipi. 

La Fura / AMIC

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.