TORNAR

L'Hospital d'Igualada ja ha reincorporat a 85 persones que estaven confinades

Cada dia es fa una mitjana de 100 tests a professionals del Consorci Sanitari

societat
Divendres, 27 març 2020. 21:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Després de l'oxigen del suport de Bellvitge i amb els recursos també de l'Hospital General de Catalunya, el centre mèdic d'Igualada continua rebent cops de mà en el moment crític de la lluita contra el coronavirus. A més, dilluns començarà a funcionar una zona d'hospital a la pista de bàsquet de les Comes.

PUBLICITAT

L'Hospital d'Igualadaja ha reincorporat ja 85 professionals sanitaris des que es va declarar el brot de la COVID19. A més, des de dimecres tots els professionals d'aquest centre s'estant sotmetent a un test per comprovar si són positius del coronavirus SARS-Cov-2. Els primers a qui se'ls hi ha fet el test han estat aquells que estaven en quarantena preventiva arran d'haver estat en contacte amb algun positiu i els que obtenen resultats negatius ja es reincorporen a l'Hospital d'Igualada.

S'espera que la xifra de recuperacions augmenti a mesura que es vagin coneixent els resultats dels tests i l'Hospital recuperi una bona part del personal que fins ara estava aïllat de manera preventiva o que havia donat positiu. Diàriament es fan 100 tests als professionals. Des de l'11 de març s'han fet 42 contractacions directes de nous professionals sanitaris per reforçar l'assistència a la Conca d'Òdena i s'han destinat 180 llits de l'Hospital General de Catalunya específicament per a pacients d'Igualada i de la Conca amb 120 metges i infermers. També l'Hospital Universitari de Bellvitge treballa conjuntament amb l'Hospital d'Igualada per donar-li el suport necessari per fer front a la pandèmia. Els dos centres mantenen un pla de treball conjunt, amb suport telemàtic i, en cas que sigui necessari, professionals de Bellvitge es desplaçaran també al centre igualadí.

D'altra banda, s'està augmentant també la capacitat assistencial de l'Hospital d'Igualada ja que permetrà l'obertura de 50 llits més al centre hospitalari. Alhora, l'Hospital també té capacitat per créixer amb més llits quan es reincorpori més personal. La capacitat de creixement en la zona ambulatòria és de 25 pacients i l'àrea de consultes podria encabir fins a 20 pacients més.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.