TORNAR

L'Hospital va recuperant activitat assistencial i obre aquesta setmana un tercer quiròfan

L’activitat del centre s’anirà reprenent ”en diverses fases”, en funció de com evolucioni el nombre de casos de coronavirus

societat
Dijous, 14 maig 2020. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Fonts del Consorci Sanitari assenyalen que "a recuperació del funcionament del centre es farà prenent totes les mesures de seguretat". El batlle d'Igualada Marc Castells indicava aquest dimecres que a l'Hospital hi ha 77 llits lliures, amb 23 persones ingressades amb COVID19.

PUBLICITAT

Pocs centres sanitaris van ser sacsejats amb la mateixa virulència que l'Hospital d'Igualada pel coronavirus. Tant pel que fa al nombre de casos entre la ciutadania com entre els mateixos professionals, el centre igualadí va patir una afectació molt alta. En un comunicat, el Consorci Sanitari d'Igualada afirma que ara -dos mesos després del primer cas- "ens situem en un entorn on s'està tornant a la normalitat. Gràcies a les mesures adoptades pel centre hospitalari i al confinament de la població la infecció ha disminuït molt". Així, la majoria de pacients ingressats ja no són positius per coronavirus i "comencem a restaurar l'activitat presencial en els centres de forma progressiva". Un botó de mostra de la recuperació de l'activitat és que "ja tenim tres quiròfans oberts. Un quiròfan per a pacients que requereixin una intervenció quirúrgica amb caràcter d'urgència, un per a pacients oncològics i des d'aquesta setmana un per activitat de patologia diversa".

Segons el CSA, "la setmana del 18 de maig, ja disposarem de més consultes i l'activitat presencial de consultes externes es farà a pacients de llista d'espera no preferent però amb especialitats de poc risc de contagi. Disposarem ja de tots els quiròfans i per tant augmentarem l'activitat quirúrgica però, mantenint els estàndards de seguretat". Ara mateix "l'ocupació actual de l'Hospital és aproximadament de la meitat de la nostra capacitat. Els casos que acudeixen a Urgències ja no són majoritàriament per simptomatologia de coronavirus i per tant estem preparats per reiniciar l'activitat".

En el moment de la irrupció de la pandèmia "es van anul·lar totes les visites que no fossin urgents o necessàries tant a consultes externes i gabinets de l'hospital, i també es va procedir a desprogramar tota activitat quirúrgica donant així més espai per disposar de llocs per a l'UCI. Es va utilitzar com a substitució per les visites, l'activitat no presencial per a totes les especialitats en el que es podia de forma que durant aquest període es pogués donar servei". Ara, tota la reactivació, però, "anirà condicionada a la capacitat de revertir la situació en cas de rebrot de la malaltia".

El Consorci considera "l'obertura d'activitat en diverses fases en funció de com evolucioni el nombre de casos de coronavirus i de la capacitat d'absorbir-lo respectant en tot moment les mesures de seguretat establertes en els diferents protocols del centre. En el desplegament que ja hem començat, seguirem fent activitat no presencial i visites de consulta presencial amb prioritat urgent i preferent així com proves diagnòstiques de la mateixa categoria. A partir d'aquesta setmana mentre les condicions ho permetin, és a dir, cap a finals de maig, s'obrirà la resta d'especialitats que anteriorment només s'atenien de forma telefònica".

Més informació sobre la COVID19


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.