TORNAR

L'Hospital Universitari rep 567.000 euros del CatSalut per comprar nous equips mèdics

L’import total invertit en nou material és d’1’7 milions d’euros

societat
Dimarts, 14 setembre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

S'adquiriran nous equips d'anestèsia, respiradors o incubadores de transport. Les inversions més important, amb diners també de fons propis, serà un telecomandament digital i un equip de radiologia convencional.

L'Hospital Universitari d'Igualada rep més de 567.000 euros per adquirir nous equips tecnològics sanitaris i aparells mèdics. La subvenció s'emmarca dins el Programa específic de suport a la renovació tecnològica (PERT) del Servei Català de Salut i servirà per cofinançar una inversió total de gairebé 1,7 milions d'euros, destinats íntegrament a aparells tecnològics en àrees clau del centre hospitalari, com UCI, quiròfan, urgències, bloc quirúrgic, pediatria, obstetrícia i diagnòstic per la imatge.

En concret, es renovaran els equips d'anestèsia, centrals de monitoratge, respiradors, una incubadora de transport, un ecògraf ginecològic i monitors multiparamètrics (dispositius per supervisar les constants vitals dels pacients). Destaca la inversió a l'àrea de diagnòstic per la imatge, amb la compra d'un telecomandament digital i un equip de radiologia convencional, unes adquisicions valorades en més de 676.000 euros. Amb aquesta compra es completarà la renovació tecnològica de tota l'àrea de radiodiagnòstic projectada en el pla d'inversions d'aquesta àrea i que va començar fa tres anys.

El gerent del CSA, Ferran García, explica que "ens permet avançar en la nostra aposta per estar a l'avantguarda de la innovació en tecnologia" i afegeix que "estem contents perquè hem estat capaços de treballar la convocatòria per ser un dels centres que ha obtingut més subvenció, en concret el novè d'aquests 33 centres" que han rebut subvencions. Per la seva banda, el Servei Català de Salut explica que "després d'uns anys en què la conjuntura econòmica ha condicionat fortament la inversió, s'ha considerat prioritària la necessitat de revisar les infraestructures i els equipaments tecnològics per poder fer un plantejament de futur incorporant la perspectiva de la sostenibilitat" segons apunten al programa de subvencions.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.