TORNAR
PUBLICITAT

Els Hostalets és el municipi anoienc amb la mitjana d'edat més baixa; la més alta, a Montmaneu

Les poblacions més properes a l’àrea metropolitana tendeixen a ser les més ”joves”

societat
Dimecres, 9 octubre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Montmaneu i Veciana són els únics municipis que tenen un 30% de població de més de 65 anys. L'Ajuntament més jove és els Hostalets de Pierola, on l'edat mitjana és de 38,7 anys, on els majors de 65 representen només el 13,2%. Les poblacions més envellides se situen a l'extrem nord i oest de la comarca, i són municipis rurals i de menys de 200 habitants.

PUBLICITAT

El Casal Català, al centre dels HostaletsEl sector més a l'oest de l'Anoia és la zona més envellida de la comarca. La mitjana d'edat de poblacions com Montmaneu és d'una dècada més que la d'altres localitats. Partint de les dades estadístiques que ofereix l'INE, els municipis, amb més o menys habitants, més propers a l'àrea metropolitana són els que tenen una mitjana d'edat més baixa. Els Hostalets, amb 38,7, anys de mitjana és la població més jove. Al pol oposat s'hi situa Montmaneu, a l'extrem occidental de la comarca, amb 52 anys de mitjana d'edat.

Pobles amb pocs habitants, el perfil de l'envelliment

Les poblacions anoienques amb una mitjana d'edat més elevada  es troben als extrems nord i oest de la comarca i són totes de menys de 1.000 habitants. En concret, les quatre poblacions més envellides no arriben als 200 habitants, i de les 14 primeres, només tres en tenen més de 500. Montmaneu és al capdavant, amb una mitjana de 52 anys; per darrere hi ha Castellfollit de Riubregós (49,2), Calonge (47,9), Miralles (47,6) i la Llacuna (47,3).  Totes les poblacions de l'oest de la comarca figuren en aquesta llista, amb l'excepció de Bellprat (no hi ha dades de les de menys de 100 habitants) i Tous, que al revés dels seus municipis veïns té una mitjana d'edat de les més baixes de la comarca, 41 anys. Junt ament amb Montmaneu, Veciana és també la població de la comarca que té més d'un 30% d'habitants majors de 65 anys.

L'Anoia jove, a prop de Barcelona

Les poblacions amb una mitjana d'edat més baixa es troben a la Conca o, en tot cas, més a prop de l'àrea metropolitana. Les dades de la capital, Igualada, indiquen una mitjana d'edat de 41,8 anys per sota de la mitjana provincial, que és de 42,8 anys. La resta de poblacions de la Conca d'Òdena tenen xifres més baixes. Per sota dels 40 anys de mitjana hi ha municipis amb l'A-2 al costat, com Castellolí, el Bruc, Vilanova, Òdena o Jorba, o més a la vora de Barcelona, com Masquefa o els Hostalets de Pierola. L'edat mitjana dels hostaletencs és de 38,7 anys i és la més baixa de la comarca. A Piera, segona ciutat amb més habitants, la mitjana d'edat és de 40,8 anys, i només un 16,6% de la població en té més de 65; als Hostalets, tan sols hi ha un 13,2% d'habitants per sobre del llindar dels 65.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.