TORNAR
PUBLICITAT

ICV-EUiA denuncia la ‘manca de seguiment’ de l’Ajuntament per solucionar els problemes de la Hispano

S’envia una queixa al dia aproximadament

societat
Dijous, 4 octubre 2012. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Pel grup municipal d’ICV-EUiA l’Ajuntament d’Igualada no veu important el tema de millorar el servei de transport públic d’Igualada a Barcelona-Bellaterra en autobús. I és que segons aquesta formació, el govern igualadí es mostra passiu a l’hora de donar resposta a les queixes i reclamacions dels usuaris, que cada dia són més, sobre el mal servei de la Hispano Igualadina SA.

Estació d'autobusos

El grup encapçalat per Montserrat Mateu a Igualada denuncia la ‘manca de seguiment’ que el govern d’Igualada fa sobre els problemes de la Hispano. La formació ecosocialista ha confirmat aquesta passivitat del govern després de so·licitar al mateix Ajuntament les còpies de tota la correspondència que s’hagi intercanviat amb la Direcció General de Ports i Transports de la Generalitat sobre aquest tema en els dos últims anys.

Des de l’any passat, segons ICV-EUiA, només s’han enviat dues cartes, ambdues signades per l’alcalde de la ciutat, Marc Castells, i la última es va enviar just després que la regidora d’aquest grup municipal demanés aquesta correspondència.

Les queixes

Durant tot aquest temps, les queixes no han parat de créixer. De fet, cada dia, més o menys de mitjana, s’envia una queixa sobre el mal servei que ofereix la Hispano Igualadina. Així ho constata un informe que el grup d’ICV-EUiA a Igualada va demanar a la Generalitat. Segons el document al 2011 es van rebre 375 reclamacions, tant per llibres com via e-mail, i en el que portem de 2012, 194 més.

La majoria de queixes són per l’incompliment dels horaris establerts i la manca de capacitat de determinades expedicions. Altres queixes dels usuaris/es són per l’estat de manteniment dels vehicles.

Davant d’aquest augment de queixes i la passivitat del govern d’Igualada, la formació d’ICV-EUiA demana a les autoritats competents que ‘adoptin les mesures que siguin necessàries per a garantir la correcta prestació del servei de transport públic per carretera a Barcelona i Bellaterra, a fi que es cobreixi de forma adequada la demanda de mobilitat existent amb la disposició d’un nombre de places suficient especialment en hores punta’.


5 Comentaris

R

RO

Igualada

5 d'octubre 2012.14:21h

Respondre

A mi el que m’exaspera és haver de fer una gincama per la Comarca per anar d’Igualada a BCN amb quatre ò cinc parades només a Esparreguera. A veure, si a Igualada només en fa dues, per què a... Llegir més Esperreguera que és un poble molt més petit en fa 4 ò 5? Els igualadins hi invertim uns quinze-vint minuts més per aquest motiu.

r

rafa

IGD

5 d'octubre 2012.08:40h

Respondre

El cert és que ni l’actual govern igualadí ni l’anterior han fet res per millorar el servei que ofereix la Hispano. Sóc usuari de la hipano des de fa 16 anys, i per la meva experiència puc... Llegir més dir que ara funciona pitjor que mai i l’ajuntament fa el mateix de sempre, és a dir res.

La manca d’oportunitats laborals a Igualada,l’increment del preu del gasoil i l’escassetat d’aparcament a Barcelona, fan que ara hi hagi més gent que mai que fa servir la Hispano.

No entenc perquè per part de l’ajuntament no es reclama que aquesta companyia revisi la capacitat dels autobussosa les hores puntes, doncs cada dia hi ha gent que no pot pujar a l’autobús que voldria. tampoc entenc perqué mai es reclama a aquesta companyia més autobussos directes de Barcelona a Igualada, que seria la manera més immediata iefectiva de conectarse amb Barcelona i no pas esperar un tren de mercaderies que no arribarà (és un parany per rebre els suport popular per fer un macro polígon òdena) o una reforma del ”carrilet” que no s’ha produit mai.

M

Maria

Igualada

5 d'octubre 2012.00:11h

Respondre

Es pot posar m’agrada al comentari del Guillem?

Jo ara visc fora d’Igualada pero per Festa Major vaig convidar uns amics a venir a coneixer la ciutat. Van consultar els horaris d’internet i... Llegir més hi havia un nou horari que hi posava trajecte Aeroport de Barcelona - Igualada (un autocar al mati i un altre a les 20h) - Jo no m’ho vaig creure, doncs ningu havia parlat d’aquest servei, pero com que ho vam veure publicat a la web els meus amics van decidir provar-ho. El resultat us el podeu imaginar...no va apareixer cap autocar ni 15 minuts abans de les 8 ni 30 minuts després...Un desastre absolut i els meus amics van deixar anar tots els improperis cap a la Hispano i cap a les dificultats d’arribar a Igualada en transport públic...
Vam intentar fer una reclamació i també vam intentar contactar amb les oficines, pero a les 20h ja no hi havia ningu a la centraleta... Tot plegat un desastre...a partir d’ara hauré d’anar a buscar als amics a Barcelona en cotxe, per no tornar a passar la vergonya aliena que vaig passar.

#HispanoFail!

R

Raúl

montbui

4 d'octubre 2012.15:56h

Respondre

Mireu les resposta de l’hispano a les nostres reclamacions

Sense desperdici
https://de.twitter.com/HIgualadina

G

Guillem

Igualada

4 d'octubre 2012.12:43h

Respondre

Que irònic! A l’última reunió del consell de joves d’Igualada algú va treure el tema de la negligència de la Hispano i la Montserrat Mateu va preguntar per què els joves ens queixàvem. Va... Llegir més continuar dient que ella
Mai havia tingut cap problema amb la
Hispano (deu ser d’agafar el cotxe...). Oportunisme, pur i dur.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.