TORNAR

Identificats els autors de les pintades a la seu del Consell Comarcal de l'Anoia

S’estan avaluant els danys causats a l’edifici catalogat per tipificar el tipus de delicte

societat
Divendres, 28 octubre 2022. 19:05. Toni Cortès Minguet.
PUBLICITAT

Pintada a la façana del Consell Comarcal de l'Anoia (Foto: TCM)Aquest dijous a la matinada dos individus van fer una pintada a la façana de la seu del Consell Comarcal de l'Anoia, a la plaça Sant Miquel d'Igualada. L'ens comarcal ha presentat denúncia a la comissaria dels Mossos d'esquadra d'Igualada que, a gràcies a les imatges de diverses càmeres de seguretat, han comprovat que es tracta de dos homes, que ja estan identificats.

A la pintada, que ja ha estat esborrada, es podia llegir "1 President, 5 VP (vicepresidents), 33 consellers, 5 CCOO, 4 UGT, O dimissions". La pintada es va fer hores després que el govern del Consell Comarcal de l'Anoia anunciés que han trobat una solució per pagar les nòmines als treballadors. Aquella mateixa matinada també es va fer una pintada a la seu del PSC, al passeig de les Cabres d'Igualada, en què es podia llegir "Sort que sou el govern alternatiu".

Fons dels Mossos d'esquadra han explicat a l'AnoiaDiari que han obert diligències sobre el cas i que estan valorant els danys per tipificar el delicte i comunicar-ho als autors.

El Consell Comarcal de l'Anoia es troba ubicat en un edifici catalogat per l'Ajuntament d'Igualada. Es tracta de l'antic edifici de la família Padró-Serrals, una de les nissagues més importants de la Igualada dels segles XVII-XIX. L'edifici ha passat per diferents propietaris i inquilins. El darrer, el Consell Comarcal de l'Anoia, des del 1997.

El govern de l'ens comarcal ha comunicat que "la denúncia ja està en mans dels Mossos d'Esquadra i en ser un edifici històric catalogat per l'Ajuntament d'Igualada es tramitarà per via penal amb la gravetat que comporta, ja que el codi penal pot arribar a castigar-ho amb penes de presó. Paral·lelament a la denúncia per via penal a causa de les característiques de l'edifici i en tenir els autors identificats, també es procedirà a establir la sanció que marquen les ordenances municipals d'Igualada i l'assumpció dels costos de la neteja."

El Consell Comarcal de l'Anoia "condemna l'acció vandàlica i afirma que el vandalisme i la coacció no té lloc en una societat democràtica."


4 Comentaris

S

Sandra

Igualada

2 de novembre 2022.12:24h

Respondre

Vurrus, amb v, per no faltar a la dignitat de l’animal en qüestió

M

Mireia

Igualada

30 d'octubre 2022.01:50h

Respondre

Però la corrupció i la vostra estafa si ehhhhh Aajaaajajqajajaja

R

Ramon

Igualada

30 d'octubre 2022.00:38h

Respondre

Trobo inacceptable sempre embrutar façanes amb reivindicacions o amb el que sigui encara que, si són reivindicacions, aquestes puguin ser justes, ja que hi ha altres possibilitats d’actuar contra... Llegir més la injustícia sense haver d’embrutar parets
Parlant d’aquest cas però, hi ha dues coses que em semblen curioses, per no dir un altre coses més gruixuda.
Una, la candidesa o la prepotència dels seus autors, a cara descoberta i sense tenir en compte que algú els podia veure, o alguna càmera els podia gravar com sembla que és el cas.
I dos, la presència d’una persona vinculada a un mitjà de comunicació especialitzat en la informació. Com queda ara la credibilitat d’aquest mitjà, que teòricament hauria de ser neutral, si un dels seus responsables està vinculat directament en aquest afer ?

A

Antoni

Igualada

29 d'octubre 2022.21:17h

Respondre

Hi ha rumors que són dos tertulians de la ràdio municipal que escampen ”saviesa” pels micròfons. Espero que si es confirma, de la multa que els caigui, l’ajuntament es pugui refer de la... Llegir més ”sumptuosa” despesa que va fer per anar a veure el Sant Pare

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.