TORNAR

Igualada aposta per la transformació LED

Aquest any s’han substituït 745 punts de llum de vapor de sodi per Leds, que suposen un estalvi econòmic de 23.094,50 € i un estalvi mediambiental de 177.650,00 kW anuals

societat
Diumenge, 21 novembre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'Ajuntament d'Igualada continua la seva aposta per la implantació de tecnologia LED a l'espai públic de la ciutat. Després de la substitució de 400 punts realitzada abans de la pandèmia al polígon industrial, l'ajuntament igualadí tancarà l'any amb la substitució de 745 punts més, on s'han canviat els llums de vapor de sodi per llum incandescents. Una aposta que aporta un estalvi energètic i, a la vegada, un estalvi econòmic.

PUBLICITAT

La campanya s'ha fet en tres fases. La primera es va fer el mes de març, quan es van substituir 330 punts al barri residencial de les Comes II, esdevenint el primer a tenir totes les lluminàries LED a la ciutat. En una segona fase es van canviar 263 punts a les Comes i actualment està a punt de finalitzar la darrera fase, que ha consistit en la substitució de 152 punts al barri del Sant Crist.

Aquestes actuacions suposen un estalvi mediambiental de 177.650,00 kW anuals i un estalvi econòmic de 23.094,50 € cada any. Amb aquestes actuacions "s'aconsegueix un estalvi econòmic i reducció de l'impacte mediambiental, a banda, que també s'augmenten els nivells d'il·luminació existents en determinades vies de la ciutat, millorant d'aquesta forma la seguretat viària", han remarcat des del govern igualadí.

l regidor de Sostenibilitat i Mobilitat de l'Ajuntament d'Igualada, Miquel Vives, ha assenyalat que "és la nostra voluntat fer la ciutat d'Igualada més amable, més verda i més sostenible. I amb aquest objectiu treballem cada dia, amb accions que poden passar desapercebudes com la millora de la biodiversitat, i amb accions molt més visibles com és ara el canvi a LED, que usa fins a un 80% menys d'energia que els llums clàssics incandescents per a produir la mateixa il·luminació."


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.