TORNAR

Igualada, centre de l'univers dels gurmets amb Vadefoodies

David Andrés i la cuina mexicana prenen protagonisme en aquesta edició

societat
Dijous, 15 juny 2017. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El juny és el mes estel·lar de l'associació igualadina Vadefoodies, primer amb el Vademercat, el 3 de juny, i ara amb el festival que porta el nom de l'entitat. Aquest divendres arrenca amb l'eix argumental de 'Rodaplats'. Dos dies de la gastronomia més innovadora al Museu de la Pell.

PUBLICITAT

El tercer Vadefoodies ja és aquí. El festival de tendències gastronòmiques amb seu a Igualada, promocionat per l'associació que duu el mateix nom, torna plenament consolidat, just dues setmanes després que l'altre esdeveniment impulsat per ells, el Vademercat, tingués un rotund èxit. Amb Vadefoodies, la capital anoienca acull un festival pioner a l'Estat, que crida als amants del bon menjar (els 'foodies'). El certamen manté com a objectius principals la promoció de l'activitat gastronòmica a Igualada i la mostra de la diversitat de tendències del sector culinari arreu del món. Un dels plats forts d'enguany té a veure amb el futur de la gastronomia d'Igualada; per parlar-ne, el festival organitza una taula rodona amb el cuiner David Andrés (segon xef del restaurant ABaC de Barcelona i propietari del restaurant Somiatruites d'Igualada) entre d'altres importants cuiners de la ciutat.

Andrés farà un showcooking a quatre mans amb l'extraordinari cuiner Xavier Pellicer, el seu mentor. Aquests exponents de la millor cuina de casa nostra compartiran espai amb la gastronomia mexicana, com a relleu de la peruana, que va tenir un apartat l'any passat. La pastisseria serà també una de les apostes del Vadefoodies: el prestigiós mestre xocolater Miquel Guarro parlarà amb altres pastissers de la ciutat del moment que viu el sector; finalment, i entre d'altres propostes, destaca també una sessió sobre els vins d'argila conduïda per Joan Gómez (amant de l'enologia i responsable del blog Devinis).

Seguint el mateix esquema de les anteriors edicions, les activitats es dividiran en dues parts: l'interior del Museu es destinarà a xerrades i conferències, i a l'exterior, de caràcter més lúdic, s'instal·laran les parades dels restauradors, on es podran tastar les darreres tendències gastronòmiques. Com és habitual ja en les anteriors edicions, no hi haurà Vadefoodies sense bona música: el festival tornarà a comptar amb música en viu per amenitzar les jornades. Divendres es podran escoltar versions de grans èxits anglesos en català gràcies a Filferro i dissabte gaudirem de grups i DJs igualadins i del grup de música Séptimo A. Tampoc deixen de tenir espai els més petits i per aquest motiu dissabte hi hauran activitats per a ells, tallers infantils i contes relacionats amb la gastronomia.

'Rodaplats', el fil conductor

L'eix temàtic d'enguany és entorn a la diversitat i la dualitat de la gastronomia: cuina de proximitat VS cuina del món, cuina tradicional VS cuina innovadora, menjar natural VS menjar processat, alimentació vegana VS dieta paleolítica, funcionalitat VS estètica. Una jornada i mitja en què els igualadins i visitants d'arreu de Catalunya podran degustar al Museu de la Pell d’Igualada noves tendències gastronòmiques i escoltar les explicacions dels professionals més punters del sector.

A les 7 d'aquest divendres hi haurà l'arrencada, amb una xerrada sobre nutrició gastronomia i esport, amb la presència de Laura Orgué que acompanyarà a la ponent, Astrid Barqué. I seguirà, un Tast de Vins. Tot al Museu de la Pell, en el que han de ser dos dies de gastronomia, música i oci. Joan Fontanella, president de Vadefoodies, està convençut de "fer la millor edició, esperem que la gent s'ho passi molt bé". 

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.