TORNAR
PUBLICITAT

Igualada, a la cua del preu del lloguer

Tot i l’augment del preu dels lloguers, amb una mitjana de 5,3 euros per metre quadrat, Igualada se situa a la cua de les ciutats catalanes de més de 25.000 habitants

societat
Divendres, 4 octubre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Malgrat que, en els darrers mesos, ha pujat considerablement el preu del lloguer d'habitatge, Igualada encara es manté a la part baixa de la classificació de municipis catalans de més de 25.000 habitants, segons l’Observatorio de vivienda y suelo. Boletín Especial alquiler residencial que acaba de publicar el Ministeri de Foment, un informe basat en la informació obtinguda de l’Administració Tributària, del Consell General del Notariat, del Col·legi de Registradors de la Propietat i dels registres administratius de contractes d’arrendament o de dipòsits de fiances que operen d’acord amb la legislació pròpia de cada territori. Igualada se situa a la cua de les 53 ciutats catalanes que analitza l’informe.

Segons aquestes dades, Donostia és la ciutat amb el preu del lloguer més alt, amb 14 euros per metre quadrat al mes, seguida de Sant Josep de sa Talaia, a Eivissa, amb 12,6 euros per metre quadrat. Barcelona és la tercera ciutat més cara d’Espanya pel que fa al lloguer, amb un cost de 12,5 euros per metre quadrat al mes, per davant de Madrid, quarta, amb 12 euros.

Entre les 20 ciutats espanyoles amb el lloguer més car trobem set ciutats de Catalunya. A part de Barcelona, la ciutat catalana on és més car viure de lloguer és Esplugues de Llobregat, 6a al rànquing, amb un cost d’11,6 euros per metre quadrat al mes. Castelldefels és 12a (10,5 €/m²); Sant Cugat del Vallès, 14a (10,4 €/m²; Sitges se situa en el lloc 15è  (10,4 €/m²); l’Hospitalet de Llobregat en el 17è  (10 €/m²), i el Prat de Llobregat en el 18è  (9,9 €/m²).

Igualada se situa a la cua de les 53 ciutats catalanes que analitza l’informe. Els igualadins paguen una mitjana de 5,3 euros per metre quadrat al mes, un dels més barats de les ciutats del país amb més de 25.000 habitants, només superada per Lleida (5,1 €/m²) i Tortosa (4,3 €/m²). Les altres capitals de l’Eix Diagonal són més cares que la de l’Anoia: els veïns de Manresa paguen una renda mitjana molt similar a la d’Igualada, 5,4 euros per metre quadrat; a Vilafranca del Penedès i a Vic paguen un lloguer molt semblant, 5,8 i 5,9 euros per metre quadrat al mes, respectivament; mentre que el lloguer més car es paga a Vilanova i la Geltrú, amb una mitjana de 7,1 euros.

Segons aquest informe, la superfície mitjana dels pisos de lloguer a Igualada és de 97,7 metres quadrats. Així, el preu mitjà del lloguer a la capital de l’Anoia és de 448 euros al mes per habitatge. Els veïns de Barcelona paguen una mitjana de 930 euros al mes per un pis de lloguer de 90,6 metres quadrats, situant-se i amb això se situa al 9è lloc del rànquing espanyol, ja que la superfície mitjana dels pisos de la capital catalana és més petita.

Manresa és la capital de l’Eix amb el preu de lloguer més baix, amb una mitjana de 432 euros per un pis de 95,9 metres quadrats. Els veïns de Vilafranca del Penedès paguen 519 euros al mes per un pis de 105,4 metres quadrats, un lloguer molt semblant al de Vic, on els habitants paguen una mitjana de 522 euros mensuals per un immoble de 102,6 metres quadrats. El més car, novament, el trobem a Vilanova i la Geltrú, on per un pis de 102,7 metres quadrats es paga un lloguer mitjà de 632 euros al mes de mitjana.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.