TORNAR

Igualada endurirà les condicions per a les parelles de fet

Caldrà acreditar una convivència en comú de dos anys i haver residit a la ciutat com a mínim des d’un any abans de la inscripció

societat
Dimecres, 15 febrer 2012. 16:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’Ajuntament d’Igualada treballa en una nova ordenança per  regular la inscripció de parelles de fet a la ciutat, que fins ara es regia mitjançant el Reglament d’Unions Estables de Parelles.
PUBLICITAT

Oficines Ajuntament Igualada

Aquest reglament avui es considera desfasat respecte el Codi de Família de Catalunya, actualitzat l’any 2010 i que, entre altres, ha passat a considerar parelles estables aquelles que han conviscut durant més de dos anys ininterromputs o que, iniciada la convivència tenen un fill en comú, així com aquelles parelles que han formalitzat la seva relació en una escriptura pública, equiparant a més les parelles homosexuals i les heterosexuals.

A partir d’aquest any 2012, Igualada adoptarà mesures seguint les línies que marca aquest Codi de Família, amb l’objectiu d’assegurar que aquelles parelles que s’inscriguin veritablement siguin persones que conviuen i que siguin, a més, parelles residents a la ciutat, evitant així que es donin d’alta persones que volen evitar les majors mesures de control d’altres municipis de l’Anoia i de la resta de Catalunya.

Caldrà, doncs, que les parelles acreditin la seva convivència conjunta amb dos anys d’empadronament en el mateix domicili. Serà també necessari que hagin estat empadronades a la ciutat d’Igualada com a mínim durant l’any anterior al seu registre i, durant els sis mesos posteriors a aquesta inscripció, cap dels dos membres de la parella es podrà tornar a inscriure amb una altra persona. L’Ajuntament, a més, iniciarà paral·lelament un registre propi de parelles de fet per a dur-ne un control més acurat.

Aquest nou plec de mesures previsiblement s’haurà d’aprovar en el ple municipal del proper mes de març i abans se sotmetrà a consideració de la resta de forces polítiques del consistori, perquè hi puguin fer les seves aportacions.


3 Comentaris

R

Rosa

16 de febrer 2012.08:50h

Respondre

Doncs a mi em sembla una bona decisió. Per les parelles de fet que sempre ho han fet bé o en tenen la voluntat no els suposarà cap esforç complir amb aquestes condicions, i si hi havia... Llegir més il·legalitats és totalment lògic que es vulguin controlar.

C

C.Aqualata

16 de febrer 2012.07:08h

Respondre

NO creiem que el relatat en aquesta noticia sigui la tasca que cal del nostre Ajuntament (Ciu /Erc, o millor xq ningú se’ns enfadi: Cdc/Udc/Erc), tot i que deu ser legal i possible. S´han passat... Llegir més quasi un Any dient lo malament que ho havien fet els altres; han dedicat molts esforços en demostrar que , els altres, teníem un Ajuntament “quebrat”. Tota una clara tasca, de ”transparència” amb l´0bjetiu de “calar” la idea de que els “Altres” mai han de tornar per “governar” la ciutat.
Ara que l´objectiu es ja aconseguit preguntem?
Primer: Una Auditoria hauria de parlar del Increment d’endeutament, però també del increment patrimonial. Ens poden dir quin ha estat el increment patrimonial fet per l´entesa respecta el increment del endeutament? . Ja que els agraden els números, digui’ns això. Sabrem si el increment de deute ha estat mes en despesa corrent o en inversió. Es com saber si una família ha gastat més diners anant els pares a dinars + sopars + esquiades + fetes (mala despesa corrent),... o comprant pisos pels seus fills (Inversió). Llavors , conegut aquest número, podrem estar en disposició de millor opinar. Opinarem si hi ha hagut massa disbauxa, o si s´ha comprat massa patrimoni, i també parlarem de la “qualitat” d´aquest patrimoni. Pero amb TOTES les dades.
Segon: Creuen vostès que, de moment, la millor noticia que han pogut aportar en la seva economia x 3 es Mercadona?. Han parlat amb els Supermercats de propietat Local si estan d´acord amb vostès?. Han parlat amb el pocs comerços que encara queden si comparteixen la seva opinió?.
Tercer: Ens poden dir si els seus possibles, i fins ara únics, projectes que porten il•lusió a la nostra ciutat i entorn son ACTIU seu o venen dels altres, que tot ho han fet malament?; ens referim a temes Universitaris , temes de Simulació Mèdica i TOT el que de bo això podré comportar?. Estem molt contents de la seva continuïtat i empenta en aquets temes, però cal reconèixer la feina dels “altres”, això il•lusiona als ciutadans i els fa a vostès, realment més grans ( i no sols mediàticament sino realment).
Quart; Creuen vostès que tot el que s´ha fet en les empreses/societats Municipals es dolent?. Vostès varen parlar de crear la fórmula d´empreses mixtes o totalment privades. Sanitàries, Pàrquings, Diferents gestions de Serveis (Aigua,....). No es cap idea esbojarrada. Ens sembla molt assenyat sempre que s´expliquin les avantatges per Igualada i els seus ciutadans. Si un dia es decideixen a fer-ho, i això els porta una “entrada de diners”, com ho explicaran dins la famosa Auditoria?.
Cinquè: Facin coses d´Economia x 3, i deixin de posar traves als ciutadans, que com molt be diu un comentari: ja son grandets¡¡
Sisé: Digui’ns , Senyor Alcalde, si totes les crítiques que vostè a fet als Socialistes Igualadins per pactar “Governabilitat” amb el PP, ara les farà del President Mas?. O es que depèn de qui fa que la opinió es diferent?. Nosaltres NO critiquem el fet per Mas, les seves raons tindrà, com també creiem les tenia el Sr. Aymemi. Mullis Sr. Alcalde , si us plau¡¡. Twiter i Facebook l´esperen. Tot i que fer-ho o no es en la seva individual llibertat
I per a finalitzar, una , creiem, bona recomanació(Qui som nosaltres per donar recomanacions¡¡): “Deixin de parlar dels d´abans, treballin per economia x 3, això vol dir: aprimar, tot el que es pugui de l´aparell administratiu; disminuir el màxim tots els tràmits; pensar que els ciutadans tenen bona fe, i quant no la tinguin: actuar sense afluixar. I ràpidament posin tot el llistat d´actuacions que els agradaria fer sobre la taula, expliquin-les, marquin prioritats i vagin per feina.
De que els altres son “dimonis”, que TOT ho han fet malament, i de que mai han de tornar, ja hem aprés la seva “bona” lliçó, Amb l´objectiu acomplert, ara cal: “Seny, sentit comú i anar per feina”

T

Toni

IGD

15 de febrer 2012.17:14h

Respondre

Controlar, endurir, normatives, legislar, regular, sancionar, lleis....quin avorriment de pais...algun dia ens adonarem de que ja som grans i que la figura paternalista es un concepte antic?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.