TORNAR
PUBLICITAT

Igualada engega la campanya de prevenció per evitar la proliferació del mosquit tigre

Cal evitar l’acumulació d’aigua en espais exteriors per combatre la plaga

societat
Divendres, 25 maig 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquestes dates, a les nostres latituds, és el moment de l'arribada d'uns convidats indesitjats. El mosquit tigre comença aquestes setmanes el seu període d'activitat, que s'allarga fins entrada la tardor.

L'Ajuntament d'Igualada, per mitjà de la regidoria d'Entorn Comunitari, inicia novament la campanya anual que té per objectiu evitar la proliferació del mosquit tigre amb l'arribada de l'estiu. Per això, aquest mes de maig es transmeten a la ciutadania les recomanacions fonamentals per a evitar-ne l'aparició. El mosquit adult fa entre 2 i 10 mil·límetres i se'l reconeix per les seves ratlles blanques al cap i al cos. A diferència d'altres mosquits, les larves no necessiten molta aigua per criar i es poden desenvolupar en qualsevol recipient de petites dimensions que continguin aigua durant un mínim de set dies, com poden ser gerros torretes o cendrers.

Així, la gran majoria de focus d'aquest insecte es troben en les propietats privades, especialment aquelles que tenen patis, terrasses, jardins i horts.
El període d'activitat del mosquit tigre a Catalunya comprèn aproximadament des del mes de maig fins el mes de novembre. La millor eina davant la propagació d'aquesta plaga és evitar els hàbitats per a la cria dels insectes de manera involuntària. 

Un insecte de 2 a 10 mil·límetresLes recomanacions per combatre'l de manera efectiva passen per buidar regularment qualsevol recipient de l'exterior que pugui acumular aigua, evitar les acumulacions en zones de drenatge o canals, buidar dos cops per setmana o tapar amb tela mosquitera espessa els safareigs i les basses petites, evitar els forats i les depressions del terra on es pugui acumular aigua, posar peixos vermells que es mengin les larves en fonts de jardí, mantenir les piscines eixutes i en bones condicions higièniques i sanitàries, tapar els forats dels troncs dels arbres omplint-los amb sorra, eliminar l'aigua de recipients i no tenir objectes de plàstic a l'aire lliure, com ara joguines, sense controlar. El conjunt de recomanacions es poden trobar al web www.igualada.cat.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.