TORNAR

Igualada facilita 400 cubells airejats per fomentar la recollida de la fracció orgànica

Gairebé un terç dels residus municipals pertanyen a aquesta fracció

societat
Diumenge, 28 març 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Amb aquests elements, es redueixen notablement les males olors. L'edil Miquel Vives manifesta la importància de poder separar la fracció orgànica i evitar així que els residus acabin a l'abocador i evitar problemes "de contaminació importants". 

PUBLICITAT

Es va repartir els bujols al Mercat de la MasucaL'Ajuntament d'Igualada ha repartit aquest mes de març gairebé 400 bujols airejats per facilitar la separació de la fracció orgànica a casa. El repartiment es va fer en una carpa situada al Mercat Municipal de la Masuca durant els dies de mercat ambulant. Un grup d'informadors va explicar quins residus formen part de la fracció orgànica i han lliurat els cubells als usuaris del mercat que viuen a Igualada.

Miquel Vives, regidor de Sostenibilitat de l'Ajuntament d'Igualada, destaca que "que s'ha realitzat amb l'objectiu de millorar el percentatge de recollida selectiva d'aquesta fracció i per evitar que aquest residus acabin a l'abocador". La fracció orgànica, formada per restes de menjar i restes vegetals de mida petita, representa la part més important dels residus municipals, aproximadament un 33%. El seu tractament diferenciat de la resta de residus evita problemes de contaminació importants.

Amb l'ús d'aquests cubells, juntament amb les bosses compostables, es facilita la circulació de l'aire a l'interior de la bossa reduint dràsticament les olors generades i també la
producció de lixiviats (líquids a la escombraries). Separar la fracció orgànica permet estalviar recursos, "transformant la matèria orgànica en compost que s'utilitzarà com a adob orgànic per a l'agricultura i la jardineria".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.